Konkurrence: 3000 kroner for en gåtur

Otur er en ny app, der åbner for en anderledes aktivitet i historieundervisningen: Eleverne laver en opgaverute for sig selv, hinanden og alle andre interesserede. Hvis den er klar inden 3. marts, kan vinde 3000 kroner til klassekassen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En kirke, et slot, en runesten eller et hus, hvor en berømthed engang har boet. Historien er overalt i lokalområdet, hvor vi færdes hver dag, og har haft en masse oplevelser - men hvor godt kender vi egentlig stederne og deres historie? Tanken bag den nye app Otur er, at skoleeleverne kommer til at kende det bedre ved at lave en rute gennem det. Tanken er at de skal de dykke ned i historien for de steder, som de har udvalgt, og lave opgaver, som også kan give andre brugere en oplevelse. Det er HistorieLab der står bag den gratis app, der findes både i en version til android og til apple telefoner. App'en kan dog også bruges i andre fag, for eksempel kristendom og til formål, der er helt uafhængige af grundskolen.

Konkurrence markerer udgivelsen For at markere lanceringen af Otur indbyder HistorieLab elever fra grundskolernes 3.-9. klasse til at deltage i konkurrencen om at bruge app'en til at lave en opgaverute i deres eget nærområde. Præmien er tre gang 3000 kroner til klassekassen. Der er et par krav til ruten, hvis den skal være med: Det skal være i elevernes lokalområde og gtederne skal være interessante, også for andre end eleverne selv. Stederne skal have en historie, som kan undersøges og turen skal indeholde mindst fem poster med tilhørende opgaver. Når vinderen skal findes, lægger dommerne vægt på kriterier som kreativitet, brugbarhed og opfindsomhed. Præmierne uddeles på messen 'Historiske Dage' i København den  25. og 26. marts.

Læs mere

Konkurrenceregler mv. på Historielab.dk