Anmeldelse Dansk udskoling
0   10

Så let, at man tror, det er løgn

"Filmiske virkemidler" er et solidt måltid mad, der allerede er tygget for læreren. Det magiske er, at måltidet – trods gennemtygningen - stadig er appetitligt og indbydende.

Filmiske virkemidler

Fakta


Titel
Filmiske virkemidler

Forfatter
Jan Frydensbjerg, Ole Brynaa Solkær

Pris
175

Sider
100

Forlag
GeGe Forlag

"Filmiske virkemidler" er en beskeden bog i et underligt aflangt format med sort-hvide billeder og masser af tekst. Udgivelsen gør ingen stads af sig og virker da også ved første øjekast lidt gammeldags og omstændelig.

Artiklen fortsætter under banneret

Materialet består af en bog og en webside. Bogen gennemgår filmiske virkemidler enkelt illustreret og i et letforståeligt sprog. Desuden er der forslag til enkle produktionsøvelser, og derudover indeholder materialet analyser og forslag til gennemgang af to de kortfilm "Helium" og "Beast".

"Filmiske virkemidler" er et solidt, gennemarbejdet og lettilgængeligt materiale. Gennemgangen af virkemidler og andre filmanalytiske redskaber er tilpas grundig. Arbejdsopgaverne er begrænsede i antal, men velvalgte, så materialet kommer grundigt rundt i filmgenren.

Bogen henvender sig til læreren. Dens svaghed er, at den ikke på indholdssiden rækker ud over det, eleverne skal/kan finde frem til. Det er ikke her, man bliver grundigt klædt på til at arbejde med hvilken som helst film. Men materialet giver mulighed for at arbejde med film på en kvalificeret og tilstrækkelig grundig måde, selvom man ikke er ekspert. Det er på mange måder også materialets styrke, at det ikke er mere omfattende. Det er velstruktureret og meget let at gå til – trods det lidt triste layout.

Hjemmesiden er primært henvendt til lærere, men kan bestemt bruges i undervisningen som et ”opslagsværk” for eleverne. Hjemmesiden præsenterer de forskellige filmiske virkemidler med levende billeder både fra de to kortfilm og fra en elevproduktion, der bruges som eksempel i materialet. Gennemgangen er overskuelig og tydelig og kan ses både som en samlet gennemgang af virkemidlerne og som enkelte nedslag i de gennemgåede emner: perspektiv, beskæring, farver, lys og så videre.

Desuden indeholder bogen en lille gave til travle, ambitiøse lærere: Begge film er gennemgået scene for scene, så der er overblik over beskæring, perspektiv, kamerabevægelse og klipning gennem hele filmen. Det gør arbejdet med analysen let og overskueligt.

Alt i alt et udmærket, overskueligt materiale – klar til brug!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.665 andre er allerede tilmeldt