Ellen Trane Nørby og resten af forligskredsen skal drøfte mulighederne for at ændre reglerne for fritagelser i kristendomskundskab.

Ellen Trane overvejer obligatorisk kristendomskundskab

Undervisningsministeren vil se på mulighederne for at ændre reglerne, så elever ikke længere kan bliver fritaget fra religionsundervisningen i faget kristendomskundskab.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Som eneste fag i folkeskolen er der i kristendomskundskab mulighed for, at elever kan blive fritaget fra undervisningen. Det ønsker Marie Krarup fra Dansk Folkeparti at lave om på. Derfor har folketingsmedlemmet spurgt ministeren, hvornår faget skal gøres obligatorisk.

Ellen Trane Nørby indleder med en definition af faget:

"Kristendomskundskab er et ikke-forkyndende kundskabsmeddelende fag, hvor eleverne skal tilegne sig viden om kristendom i historisk og nutidig sammenhæng samt om de bibelske fortællinger og deres betydning for værdigrundlaget i vores kulturkreds. Derudover skal eleverne opnå viden om andre religioner og livsopfattelser", herefter forklarer hun, at forældrene kan anmode om at få barnet fritaget fra undervisningen, hvis de selv vil stå for barnets religionsundervisning. Men den ordning kan være på vej til at blive fortid:

"Jeg er åben overfor at se på mulighederne for en ændring af disse regler og vil tage en drøftelse med folkeskoleforligskredsen herom".

Kristendomskundskab: Mellem videnskab og religion

Læs mere

Læs mere her.