Kristendomskundskab
1   490

Ellen Trane overvejer obligatorisk kristendomskundskab

Undervisningsministeren vil se på mulighederne for at ændre reglerne, så elever ikke længere kan bliver fritaget fra religionsundervisningen i faget kristendomskundskab.

Som eneste fag i folkeskolen er der i kristendomskundskab mulighed for, at elever kan blive fritaget fra undervisningen. Det ønsker Marie Krarup fra Dansk Folkeparti at lave om på. Derfor har folketingsmedlemmet spurgt ministeren, hvornår faget skal gøres obligatorisk.

Ellen Trane Nørby indleder med en definition af faget:

"Kristendomskundskab er et ikke-forkyndende kundskabsmeddelende fag, hvor eleverne skal tilegne sig viden om kristendom i historisk og nutidig sammenhæng samt om de bibelske fortællinger og deres betydning for værdigrundlaget i vores kulturkreds. Derudover skal eleverne opnå viden om andre religioner og livsopfattelser", herefter forklarer hun, at forældrene kan anmode om at få barnet fritaget fra undervisningen, hvis de selv vil stå for barnets religionsundervisning. Men den ordning kan være på vej til at blive fortid:

"Jeg er åben overfor at se på mulighederne for en ændring af disse regler og vil tage en drøftelse med folkeskoleforligskredsen herom".

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.125 andre er allerede tilmeldt