Glostrup Kommune
0   429

Turbulent sammenlægning

Glostrup Skole ligger på fem matrikler, har én overordnet ledelse og én skolebestyrelse. Sådan blev strukturen ved sammenlægningen af alle kommunens skoler i 2012. Men vejen til én stor skole blev brolagt med konflikter i form af kultursammenstød, dårligt arbejdsmiljø samt lærer- og lederflugt og gennemførelse af en juridisk personaleundersøgelse.

Vi har valgt at skildre skolesammenlægningen i Glostrup og dens følger, fordi den er et eksempel på en skole, der nu i høj grad ledes fra rådhuset af politikere og forvaltning. Det er en tendens i hele landet - det kunne man blandt andet se i en SFI-rapport fra efteråret 2015, som viste, at skoleledere på trods af intentioner om et større ledelsesrum har fået mindre indflydelse på skolen, efter at folkeskolereformen og den nye arbejdstidslov er blevet indført. I Glostrup gik de kontant til værks i arbejdet med at skabe en fælles retning på undervisningsstederne.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Vind hotelophold i julekonkurrencen

Så er det blevet juletid, og folkeskolen.dk har i den anledning en julekalender, hvor du hver dag frem til juleaften kan finde dagens låge-opslag med en præmie på vores Facebookside. Du er også med i lodtrækningen om hovedpræmien, hvor du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller. Tjek vores Facebookside hver dag i december for at være med!

Deltag i konkurrencen