Arkivofot fra DPU's store konference om folkeskolens formål i august.

Nyt Nationalt Center for Skoleforskning åbner

DPU/Aarhus Universitet og professionshøjskolen Via åbner om kort tid i fællesskab, hvad de har døbt Nationalt Center for Skoleforskning.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi skal have styrket den forskning, der understøtter kvalitet og udvikling på dagtilbud og skoler, og der er behov for i højere grad at samle kræfterne og samarbejde nationalt om forskningen. Derudover vil vi forstærke koblingen til landets skoler og dagtilbud, så vi sikrer, at afstanden mellem forskning og praksis i dagtilbud og skole bliver så lille som muligt", siger Aarhus Universitets rektor Brian Bech Nielsen i en pressemeddelelse og henviser til en kortlægning af dansk uddannelsesforskning fra 2014.

Enighed: Brug for mere forskning i skolens fag 

De to uddannelses- og forskningsinstitutioner vil i fællesskab finansiere de 65 millioner kroner, centret vil koste de første fem år, og de inviterer også andre professionshøjskoler og universiteter til samarbejde. Planen er, at centret løbende skal være i gang med tre-fem store projekter inden for centrale områder, og pressemeddelelsen nævner som eksempel fokus på overgange fra dagtilbud til skole og læringsmålstyring inden for bestemte fag.

"I Via uddanner vi mange af landets pædagoger og lærere, og vi har derfor stor interesse i den nye viden, der vil blive skabt i Nationalt Center for Skoleforskning. Forskningen vil være til gavn for både pædagog- og læreruddannelsen samt for dagtilbud og skoler. Og det nye forskningscenter vil være et rigtig godt supplement til det praksisrettede forsknings- og udviklingsarbejde, Via allerede bedriver på skole- og dagtilbudsområdet", siger Via-rektor Harald Mikkelsen.

Det nye nationale center skal bo på Danmarks Institut for Pædagogik og Uddannelse (DPU) under Aarhus Universitet og åbner officielt i april, hvor centrets leder også vil blive præsenteret.

Center for Strategisk Uddannelsesforskning lukker