Anmeldelse

Letlæsning med tyngde

Skøn letlæsningsserie, der tager udgangspunkt i én klasse én aften, men kommer rundt om mange store emner. Godt sprog og fremragende illustrationer demonstrerer at letlæsning sagtens kan være gode litteratur.

Publiceret Senest opdateret

Fakta

3.c i sne

Forfatter: Marie Duedahl

Illustrationer: Britt Berg

2.750,00

Bogkassen indeholder 17 titler på mellem 40 og 54 sider,

Forlag: Straarup & Co

3.c i sne burde måske retteligt hedde 'Livet i 3.c' for bogkassens bøger handler om klassens 17 elever, deres forældre og – ikke at forglemme – klasselærer Jytte, der i den grad er på arbejde en minderig juleafslutning.

Det er 17 skæbner med hver sin historie, der ridses op for læseren, for alle elever slæber rundt på gode ting og knap så gode ting, og de kommer let til udtryk, når de er på udebane sådan en hel aften. De fleste elever følger vi hjemmefra og til skolen i snevejret. Nogle glæder sig enormt, andre det modsatte, men alle kommer af sted til juleafslutningen.

De 17 bøger indeholder mange relevante og aktuelle problematikker: Angst, overgivenhed, glæde, at være den stille pige (Zille), forelskelse, at have brug for fællesskabet (Chili), at undvære sin mobil, at være sådan rigtig grund-ked-af-det, at være jagtet af bøller, vil du være med i en bande?, tøj, tøj, tøj, må ikke for mor, at være en Karl Smart-type, at have hjemve, Gorm, der springer på juletræet, at passe på hinanden, når man er venner, Farid, en urolig elev, der alligevel kan noget…

Det er 17 fine og velskrevne historier, som det er en fornøjelse at kaste øjnene i. Marie Duedahl har fuldstændig styr på de 17 fortællinger og skriver fermt og godt, og hun sørger for, at der er meget at hente ved en fælleslæsning. Godt gået!

Endelig er det udpræget godt, at illustratoren er den samme igennem alle 17 bøger og illustratoren Britt Berg har fået skabt et fint univers i alle bøgerne. En kasse med 17 bøger, som absolut er værd at slæbe ind i et klasselokale på 3. og 4. årgang. Marie Duedahl har også skrevet letlæsningsserien til mellemtrinnet Første dag i sjette, der består af 21 bøger.

På forlagets hjemmeside er der opgaver og aktiviteter til fri download