Skolen bør være et trygt sted, men det her viser, at der er et usundt arbejdsmiljø for alle, siger forældreformand Mette With Hagensen.

Forældreformand: Et usundt arbejdsmiljø for alle

”Jeg er overrasket over, at der er så meget vold og trusler i skolen i dag, som Arbejdstilsynets rapporter viser”, siger formand for Skole og Forældre Mette With Hagensen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Det gør mig ked af det, når jeg hører om omfanget, og at det er så voldsomt. Skolen bør være et trygt sted, men det her viser, at der er et usundt arbejdsmiljø for alle. Det er ikke rimeligt, at en lærer skal opleve, at en elev kaster en saks gennem luften i timen. Det kan vi ikke leve med".

Hun påpeger, at hun er spændt på at se den redegørelse om inklusionen, som Undervisningsministeriet har lovet inden sommer.

"Det virker ikke, som om pengene er fulgt med ud til inklusionen. Børnene er kommet, og politikerne fortæller os, at pengene er fulgt med. Jeg er spændt på redegørelsen. Vi har umiddelbart lidt svært ved at vurdere, om pengene ligger hos forvaltningerne eller i en skuffe hos skolelederne. Det opleves i hvert fald ikke som om de er kommet med ud".

DLF: Mangel på resurser giver urimelige arbejdsforhold

Mette With Hagensen fortæller, at det gælder om at få forældrene på banen på de enkelte skoler. Så de kan være med til at finde en løsning, og sådan at man straks handler, når der sker noget voldsomt. Hun oplever, at forældrene i højere grad nu ønsker at få klassefællesskabet til at fungere, og det er et positivt skifte, der er sket.

"Vi vil gerne fællesskabet, så opfordringen til skolerne skal være at få forældrene med straks. Sådan at de mindste børn lærer, at de skal tale ordentligt til andre, og at lærerne henne på skolen ikke kan tale med den enkelte hele tiden, fordi der er mange børn i klassen".

Hun henviser til arbejdet med god tone i idrætsforeningerne, om hvordan man opfører sig under en fodboldkamp for eksempel, og hun mener, at det har bredt sig og også kan bruges positivt i skolen.

Arbejdstilsyn: Flest påbud om vold og trusler på skoler

I Skole og Forældres rådgivning oplever de jævnligt sager, hvor henvendelsen kommer for sent.

"Når forældre bliver indkaldt til samtale på skolen og får at vide, at nu har barnet igen kastet med en stol, så har de ofte ikke hørt, at det er sket tidligere. Så det gælder om at tage samtalen straks, når der sker noget urimeligt. Så skole og hjem sammen kan finde en løsning".

 

Powered by Labrador CMS