Elevdemokrati
7   614

1000 demonstrerende elever kræver ny reform

Kampråb, bannere og knyttede hænder. Omkring 1000 elever mødtes i dag på Rådhuspladsen for at demonstrere mod folkeskolereformen. I samlet flok gik de til Christiansborg under slagordet "Tid til fritid! Ny reform nu!" i håb om at råbe politikerne op.

Humøret var højt til dagens demonstration på trods af det kolde vejr. Omkring 1000 elever havde pjækket fra skole og fundet vej til Rådhuspladsen for at kæmpe for en ny skolereform.

Det er elevgruppen 'En stor mellemfinger til den nye skolereform', der står bag arrangementet. På gruppens facebookside havde over 4000 tilmeldt sig begivenheden, men talsmand Legolas Szathmari er alligevel godt tilfreds med fremmødet:

Artiklen fortsætter under banneret

"Politikernes forfejlede reform giver for lange dage og for dårlig undervisning, og jeg er rigtig glad for, at så mange er kommet for at kæmpe kampen på trods af kulden," siger 14-årige Legolas Szathmari.

I november afholdte gruppen en lignende demonstration, og her anslår han omkring 400 elever deltog. 

Læs elevernes reaktioner i billedteksterne.

Anne Marie Helger giver fingeren til reformen

Skuespiller og samfundsdebattør Anne Marie Helger holdt tale for de fremmødte demonstranter på Christiansborg og har efterfølgende lagt den ud på sin facebookside:

"Kære Folkeskoleelever. I er da bare noget så snyde sygeligt sygt seje. Så står I igen, nok så civilt ulydige her midt i skoletimerne foran Christiansborg - Folketingelingelatet osse kaldet Blinde og Døve Instituttet eller Danmarks bedst Beskyttede Værksted. Jeg kalder det Folke-ingentinget - for folket får mindre end igenting fra folketinget. Folkeskolerne får bare fingeren - derfor står I /Vi her i dag og gir den længste finger vi har (min har fået et protestsmykke på i dagens anledning) til "den nye Skolereform." (...) 

Det kan godt være at: Skolen er en lære for livet, men der skal også være et liv til at lære at leve i, udover skolen. (...) Når det nedtrådte ros byder magten trods, er det nødvendige demonstrationer til gavn for kommende generationer - og det er jer.

I ved bedre end de derinde, at det er kun døde fisk, der svømmer med strømmen. De vil ha jer afrettet - I skal være indordningsparate - konkurrence motiverede - I skal styrte afsted fuldstændig mumificerede med blikket stift rettet mod bundlinien og børsnoteringen efter opskriften: Enhver er sin egen Lars Løkkes smed. (...)".  

(Opdateret klokken 16:28)


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ