Odense Kommune
1   376

Odense vil igen spare millioner på skoleområdet

Børn- og Ungeudvalget har besluttet, at der skal spares op mod 30 millioner kroner på børne- og ungdomsområdet. Skoleområdet forventes at skulle stå for halvdelen af besparelserne, lyder det fra Odense Lærerforening.

Allerede inden mødet i Børn- og Ungeudvalget var det ventet, at der skulle findes millionbesparelser på ungdomsområdet. Men besparelserne endte med at blive højere end forventet. Inden mødet i Børn- og Ungeudvalget var det forventet, at besparelserne ville ende på 23 millioner kroner, men da mødet var ovre sendte udvalget forslag til besparelser for 30,5 millioner kroner i høring. Det skriver Børne- og Ungeudvalget i dag i en pressemeddelelse.

Baggrunden for besparelserne er, at udgifterne til blandt andet anbringelse af børn uden for hjemmet er steget i Odense. Underskuddet på området for næste års budget var vurderet til at være på 23 millioner, men på mødet valgte Børn- og Ungeudvalget at bruge fem millioner kroner på at dække problemer på familie- og velfærdsområdet. I kommunens spareforslag bliver der også peget på skoleområdet.

Artiklen fortsætter under banneret

Ifølge Odense Lærerforening vil besparelserne føre til lærerfyringer. Det skriver foreningen på sin hjemmeside.

"Skoleområdet er udset til at levere halvdelen, og det betyder konkret, at der er stillinger, der skal skæres væk", kan det læses på foreningens side.

De næste fem uger vil spareplanerne være i høring. Børn- og Ungevalget skriver, at der er afsat cirka to millioner kroner ekstra på de foreløbige spareplaner, så der er mulighed for at fravælge nogle af de nuværende spareplaner på baggrund af høringssvarene.

Lærerforening: Spareproces aftalestridige

Mødet i udvalget blev holdt for lukkede døre. Og Odense Lærerforening føler sig "koblet helt af processen". Foreningen får derfor først mulighed for at give sin mening til kende, nu hvor spareplanerne er blevet sendt til høring. Og det mener kredsen kan være decideret aftalestridigt.

"Medarbejderne skal faktisk inddrages på en sådan måde, at medarbejdernes synspunkter kan forelægge før der træffes en politisk beslutning. Og det er ikke sket", skriver foreningen på sin hjemmeside.

Til folkeskolen.dk fortæller formand for udvalget for Arbejdsmiljø og skolepolitk i Odense Lærerforening Dennis Vikkelsø, at kredsen i dag får mulighed for at fremlægge sine synspunkter til et MED-møde i Børn- og Ungeforvaltningen, hvor medarbejderrepræsentanter og ledelsesrepræsentanter mødes. Her vil foreningen ikke holde igen med sin kritik.

"Vi har forberedt en kritik af det her forløb. Inddragelsen af os medarbejdere og lærere har ikke været der", fortæller han.

Folkeskolen.dk har tidligere skrevet, at skoleområdet i Odense Kommune er hårdt ramt. Et notat fra Børn- og Ungeforvaltningen har tidligere vist, at skolerne i Odense mangler 112 millioner kroner. 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ