OK15
11   683

Sagen om uenighed om lærernes arbejdstid er i gang

I dag holdes forberedende retsmøde i den sag, hvor Danmarks Lærerforening har bedt Arbejdsretten om at afgøre, om det er KL eller DLF, der tolker punkt 3 i overenskomstens nye arbejdstidsbilag rigtigt.

den omdiskuterede tekst

"I drøftelserne af opgaveoversigten, Underbilag 2.1 § 5 stk 1 og 2,
indgår en drøftelse af det forventede tidsforbrug til forberedelsen og de øvrige opgaver"

Fra pkt. 3, bilag 1.1 til aftale indgået
mellem KL og Lærernes Centralorganisation 15. februar 2015

Sagen handler om, at lærerne på nogle skoler og i nogle kommuner har fået klar information om, hvor meget tid de forventes at bruge på de forskellige arbejdsopgaver, herunder at forberede og efterbehandle undervisningen. Andre steder kender lærerne kun timetallet for, hvornår de skal stå ved katederet og undervise. DLF har lagt sag an mod KL, fordi de mener, at skolelederen i henhold til bilaget skal tage en samtale om den enkelte lærers forberedelsestid.

DLF har bedt om, at sagen hastebehandles, da mange lærere rundt om i landet ikke har fået en drøftelse med deres leder om, hvor meget tid de har til opgaverne. Men sager ved Arbejdsretten tager tid.

DLF har sendt et klageskrift, og KL har sendt en svarskrift. I dag er der så det forberedende retsmøde kl. 14.30. På mødet skal der ske en drøftelse af sagen og den praktiske afvikling af sagen. 

"Forhåbentlig blivder der fastlagt et tidspunkt for det første retsmøde", siger formand for overenskomstudvalget i DLF, Gordon Ørskov Madsen. 

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ