Foto: Istock
Aarhus Kommune flytter skoleleder på grund af ægteskab med lærer
Nye regler i Aarhus Kommune betyder, at skoleleder Ole Skov fra Hasle Skole ved Aarhus må forlade sin stilling, da han er gift med en af lærerne. Parret har været gift i 12 år, og ifølge DR har forholdet mellem Ole Skov og hans kone ikke været et problem for arbejdsmiljøet på skolen. Hvis de samme regler blev indført i resten af landet, ville 77 skoler blive ramt. Opdateret med kommentar fra skolelederforeningen.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Den nye personalepolitik i Aarhus Kommune betyder, at en leder ikke må have et personligt forhold til en medarbejder.
Et udtræk af Danmarks Lærerforenings medlemsregister viser, at 77 skoleledere deler bolig med en lærer på samme skole - 49 af skolerne er almindelige folkeskoler. De kunne altså alle blive ramt af reglerne, hvis de var landsdækkende.
Talskvinde for lærerne på Hasle Skole Irene Bak fortæller til dr.dk, at lærerne på skolen er rystede over, at personalereglerne i Aarhus får øjeblikkelig virkning, og at skolelederen skal forlade jobbet:
"De har været sammen i 12 år. Hvorfor er man så pludselig kommet i tanke om det nu?"
Chef for Børn- og Ungeafdelingen i Aarhus Kommune Ole Kiil Jacobsen understreger, at det handler om det principielle i romantiske forbindelser mellem ledere og medarbejdere.
"Vi har haft en principiel diskussion om det i samarbejdsudvalget for hele kommunen, og vi er enige om, at de forhold skal bringes til ophør. Det reagerer vi så på nu, selv om man selvfølgelig altid kan mene, at vi skulle have gjort det noget før", siger han til dr.dk.
Kys mellem kolleger
Opdateret kl. 15:59: Stefan Christiansen er formand for Aarhus Skolelederforening, og han mener, at retningslinjerne er fornuftige:
"Hvis man har en nær personlig relation og samtidig er i et leder/medarbejder forhold, er man nødt til at forholde sig til, at der kan opstå habilitetsproblemer. Derfor er det nødvendigt fremadrettet at regulere. Hvorvidt man skal håndtere det på den måde, som i Ole Skovs tilfælde, kan man have mange meninger om".
Han understreger, at regler ikke må sættes over skøn, og at man fra sag til sag skal vurdere, hvordan et forhold påvirker skolen. I forhold til den konkrete sag på Hasle Skole har skolelederforeningen været inde over beslutningen.
Leder på Hasle Skole i Aarhus får en ny chance