Egedal Kommune
0   739

Nyt forståelsespapir om arbejdstid i Egedal

Lærerne i Egedal Kommune i Nordsjælland kan se frem til bedre arbejdsforhold med mere tid til forberedelse med et nyt administrationsgrundlag, som er underskrevet af både kommune og lærerkreds.

Det nye administrationsgrundlag for lærernes arbejdstid i Egedal Kommune er blevet til med udgangspunkt i de 15 punkter om arbejdstid, som er en del af overenskomsten mellem KL og Danmarks Lærerforening. I forståelsespapiret står der blandt andet, at skolelederne skal tilstræbe, at lærerne ikke underviser mere end 26 lektioner om ugen, og at lærerne i gennemsnit skal have minimum 8 timer til at forberede sig, i blokke af mindst halvanden times varighed.

Formanden for Egedal Lærerkreds Steen Herløv Madsen er begejstret for forståelsespapiret og tror, ændringerne kan medvirke til en større arbejdsglæde blandt lærerne:

Artiklen fortsætter under banneret

"Selvom vores mål var en aftale, er vi rigtig godt tilfredse med administrationsgrundlaget. Det er et yderst fornuftigt papir. Vi er rigtig glade for, at skolens leder nu skal tilstræbe, at den ugentlige undervisningstid ikke overstiger 26 lektioner, og at lærernes individuelle forberedelsestid er blevet indhegnet. Det har stor betydning for lærernes arbejdsglæde, at de går et par timer ned i undervisning, og at der kan blive skabt ro om den opgave, det er at forberede og efter behandle undervisningen. Jo bedre og mere forberedelse, jo større kvalitet i undervisningen".

Egedal Kommune har været ramt af lærerflugt, hvor omkring en fjerdedel af lærerne har ifølge Steen Herløv Madsen forladt jobbet i kommunen. Han håber derfor, at det nye administrationsgrundlag kan være med til at fastholde de tilbageblevne lærere og gøre det lettere at rekruttere nye medarbejdere. Desuden regner lærerformanden med, at sygefraværet, der har været stigende, blandt andet på grund af stress og arbejdspres, vil falde igen. 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ