Michael Ziegler og Anders Bondo Christensen indgik i weekenden en aftale, som nu skal til urafstemning.

Lærerforliget: Sådan bliver afstemningsprocessen

Hvornår skal afstemningen være færdig? Hvad sker der, hvis det bliver et nej? Få styr på processen for lærerforliget herfra.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærernes Centralorganisation og KL er blevet enig om en ny overenskomst, som skal til afstemning hos medlemmerne

Per Sand Pedersen, der formand for formand for organisations- og arbejdsmiljøudvalget i Danmarks Lærerforening, fortæller, at forliget vil blive præsenteret og forklaret ad flere omgange. Først for foreningens kredsformænd på et møde denne eftermiddag. Herefter rundt i landet på en række møder for skolernes tillidsrepræsentanter. Den 5. marts følger et afstemnings-tillæg med den trykte udgave af Folkeskolen, og derudover kan man allerede nu læse forligsteksten online.

Lærerforliget: Et ekstra løntrin og fokus på forberedelsen

Resultatet skal til urafstemning, og det er aftalt, at Danmarks Lærerforening den 26. marts kan melde tilbage til LC, om medlemmerne har stemt ja eller nej til overenskomstresultatet. Lærerne kan stemme fra torsdag den 5. marts til den 16 marts kl. 16.00 (opdateret 18/2 2015 kl. 16.35).

En enig hovedstyrelse i DLF anbefaler forliget, som nu skal til afstemning - elektronisk ligesom ved overenskomstafstemningen i 2011. 

Hvis medlemmerne forkaster aftalen - det afgøres ved almindeligt flertal - bliver det en sag for Forligsinstitutionen, hvor forligsmanden skal forsøge at finde en løsning.

Også DLF-medlemmer ansat på det statslige område skal stemme om deres egen overenskomstforlig, som faldt på plads for 10 dage siden. Men denne afstemning er vejledende  - her er det Lærernes Centralorganisation, der tager endelig stilling til forliget på vegne af medlemmerne.  

Læreraftale på plads til aften

 

Læs mere

Læs hele aftalen her.