Odsherred Kommune
2   983

Lærerne i Odsherred får aftale med mindre undervisningstid

Lærerne i Odsherred får fra næste år maksimalt 26 undervisningslektioner om ugen. Arbejdstiden på 40,5 ugentlige timer skal som udgangspunkt præsteres på skolen, men på tre af ugens dage er mødetiden ikke fast. Sådan lyder det i en rammeaftale, som Odsherred Kommune og Lærerkreds netop har underskrevet.

Lærerne skal fra næste år undervise i maksimalt 26 lektioner om ugen mod 27 lektioner i år. Arbejdstiden placeres som udgangspunkt på skolen med onsdag og torsdag med fast arbejdstid til henholdsvis kl. 16 og kl. 17, mens tre dage om ugen bliver mere fleksible for lærerne. (Se aftalen via link til højre for denne artikel).

Borgmester Thomas Adelskov (S), som også er medlem af KL's bestyrelse, er glad for den nye aftale.

Artiklen fortsætter under banneret

"Noget af det, vi har hørt i vores evaluering, har været et ønske om mere tid til forberedelse, og det er baggrunden for, at vi vælger at sætte antallet af lektioner ned", siger Thomas Adelskov og fortæller, at færre lektioner per lærer betyder, at skolerne fremover kommer til at tynge mere på kommunens budget.

"Aftalen er udtryk for en fælles ramme og forståelse om arbejdstiden og er baseret på det sidste års erfaringer, hvor lærerne både har fået ny overenskomst, ny arbejdstidsaftale og vi lokalt har fået ny skolestruktur. Ønsket har været mere fleksibilitet og mere tid til forberedelse og mere fokus på fagligheden", sagde borgmester Thomas Adelskov ved et pressemøde her i eftermiddag, hvor både han og formand for Odsherred Lærerkreds Grete Funch Pedersen underskrev aftalen.

Kredsformand glæder sig over aftale  

Grete Funch Pedersen glæder sig over, at lærerne næste år får mere tid til forberedelse og mere fleksibilitet.

"Vi er rigtig glade for aftalen, som vil løfte tilliden til lærernes faglighed og giver bedre mulighed for at skemalægge lærernes teamwork", lyder det fra Grethe Funch Pedersen.

Lærerne vil få et tidsregistreringsskema, som den enkelte skal udfylde og kunne fremvise løbende. Skemaet skal afleveres ved skoleårets afslutning. Det er op til den enkelte lærer i god tid at gøre opmærksom på, hvis der ikke er nok timer til arbejdsopgaven, står der i aftalen.

Odsherred Lærerkreds og Kommune kunne sidste år ikke blive enige om rammerne for lærernes arbejdstid. Det endte med, at kommunen meldte et administrationsgrundlag af Lov 409 ud. Men parterne enedes allerede sidste år om at skulle evaluere det første år med den nye arbejdstidslov. Den fælles evaluering har ført til tre forhandlingsmøder og nu en aftale om rammerne for lærernes arbejdstid de kommende år. 

Bondo glæder sig over aftale

DLF-formand Anders Bondo Christensen sidder og forhandler de fremtidige rammer for lærernes arbejdstid i overenskomstforhandlingerne med KL, og han glæder sig over, at en kommune og en kreds laver en aftale.

"Jeg synes, det her er en aftale, som er ansvarlig og konstruktiv", lyder det fra Anders Bondo. 

"Skoleledere, lærere, forældre, elever og borgmestre over hele landet kan godt se, at det skaber værdi at lave en fælles aftale på skoleområdet. Så jeg har en klar forhåbning om, at det kan være med til at inspirere i de igangværende forhandlinger med KL".

Han mener, at der er behov for aftaler, så alle lærere får rammer for arbejdet, der sikrer eleverne en god undervisning.

"Alle kan se, at vores fælles folkeskole er i en alvorlig situation, og mange elever får ikke den undervisning, de har krav på. Den negative udvikling skal vi have vendt. Og det er meget positivt, at Odsherred Kommune nu viser vilje til at skabe forandring og til at sikre, at skolen får bedre vilkår for at lykkes."


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ