"Vi håber, at der kan fremelskes en kultur, hvor det er naturligt at lave en indberetning, hvis man oplever et barn, der på den ene eller anden måde ikke trives", siger Børnerådets formand Per Larsen

Børnerådet udgiver råd til den svære snak med og om den udsatte elev

Ensomhed, mobning, omsorgssvigt eller druk og vold i hjemmet er hverdagen for mange børn og unge. Fagprofessionelle har en skærpet pligt til at gribe ind, hvis de oplever børn, der har det skidt – både i og uden for skolen. Derfor har Børnerådet udarbejdet konkrete råd til, hvordan man tager den svære dialog med både børn, forældre og kollegaer.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det kan være svært som voksen at vide, hvordan børns mistrivsel skal gribes an, og netop derfor sætter Børnerådet fokus på, hvad man skal gøre, hvis der sidder et ulykkeligt barn i klasselokalet. Det er nemlig de fagprofessionelle, der har størst chance for at opdage, hvis børnene har problemer, fortæller formand for Børnerådet Per Larsen.

"En tidlig indsats er vigtig. Derfor håber vi, at der kan fremelskes en kultur, hvor det er naturligt at lave en indberetning, hvis man oplever et barn, der på den ene eller anden måde ikke trives. Derfor prøver vi at råbe de mennesker op, der har en faglig omgang med børn", fortæller Per Larsen.

Stol på din faglighed De gode råd lyder blandt andet, at børn og unge bliver oplyst om, hvor de kan søge hjælp, og at de lærer deres rettigheder at kende. På skolerne kan det være en god idé at have en handleplan klar og lærerne skal stole på deres faglighed, når de skal konfrontere forældrene med problemet. Formand Per Larsen kalder selv rådene banale - det vigtigste er, at de "fiser ind på lystavlen".

"Det burde være noget, der ligger på rygraden hos de fleste, der arbejder med børn. Vores erfaring er dog, at ikke alle ved, hvad de skal gøre. Derfor er det her en melodi, der skal spilles fra tid til anden", understreger formanden.

Se link til Børnerådes gode råd til højre for denne artikel.  

Læs mere

Læs rådene her

Powered by Labrador CMS