Odense Kommune
0   1808

Merete Riisager advarer mod en folkeskole med sindelagskontrol

”Det må ikke blive sådan, at fordi man stiller kritiske spørgsmål til reformen, så er man i fare for at blive afviklet som skoleleder eller skolelærer", lyder det fra Liberal Alliances uddannelsesordfører Merete Riisager som advarer mod en rigid kultur, der fører til, at ingen tør udfordre skolereformen.

"Der er altid den mulighed, at det er reformen, der tager fejl, og ikke den lærer eller leder, der stiller kritiske spørgsmål. Derfor må der ikke udvikles en rigid kultur, hvor ingen tør udfordre det, der dikteres fra bjerget", skriver Merete Riisager i en mail til folkeskolen, hvor hun kommenterer på, at lærer Erik Schmidt fik en tjenstlig advarsel, fordi han på et internt personalemøde udviste en negativ attitude og en negativ adfærd.

"Som lærer og leder har man selvfølgelig ansvaret for at løse de opgaver, man bliver pålagt. Men det må være de faglige resultater, der spiller førsteviolin og ikke hvorvidt man hengiver sig til hvert bogstav i reformen, der er afgørende", skriver Merete Riisager.

Artiklen fortsætter under banneret

"En god skole kræver ledere og lærere, der kan tænke selv. Det må vi aldrig give køb på. Derfor vil det være dybt kritisabelt, hvis skolen kun skal indeholde dem, der ikke stiller spørgsmål. En folkeskole med sindelagskontrol vil være en åndsfattig skole".

"Mange ledere og lærere er af den holdning, at reformen har for lidt fokus på undervisning, kundskaber og dannelse. Der kan også være berettiget bekymring om, struktur, ansvarsfordeling og den praktiske gennemførsel af reformen. Det er en professionel bekymring, som man hellere skulle tage alvorligt end at skamme ud."

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ