"Jeg tror på, anbefalingerne får reel betydning, fordi skolelederne har været med til at lave dem", siger formand for Næstved Lærerkreds Thomas Andreasen.

Næstved: Fælles anbefalinger til lærernes arbejdstid

Lærerkreds, skoleledere og Næstved kommune er blevet enige om en række anbefalinger til lærernes arbejdstid næste skoleår. Kredsformanden tror, at anbefalinger vil gøre en forskel for lærerne, selv om de ikke sikrer forberedelse eller loft over undervisningen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Anbefalingerne ligger meget tæt på Lov 409. (Klik på link til højre for denne artikel for at se anbefalingerne). Alligevel mener formand for Næstved Lærerkreds Thomas Andreasen, at det, at lærerkredsen har indgået et samarbejde med skolelederne og kommunen, vil stille lærerne bedre næste skoleår.  

"Der er stor usikkerhed blandt lærere og børnehaveklasseledere om overgangen til de nye arbejdstidsregler. Vi havde gerne set en lokalaftale, men vi har valgt at indgå i et samarbejde om de fælles anbefalinger. Jeg tror, at anbefalingerne vil være med til at mindske usikkerheden blandt lærerne. Og jeg tror på, anbefalingerne får reel betydning, fordi skolelederne har været med til at lave dem", siger Thomas Andreasen.

Se danmarkskortet: Her er enighed om arbejdstid 

Tillidsrepræsentanter er sikret tid

Kredsformanden mener, at anbefalingerne især vil få betydning for tillidsrepræsentantens rolle.

I anbefalingerne står, at tillidsrepræsentanterne skal have tid til at udføre deres arbejde i den normale arbejdstid. Desuden bliver der afsat tid til tillidsrepræsentantens møder på alle skoler hver torsdag fra kl. 8.00 til 11.00.

"Tillidsrepræsentanterne og skolelederne har med anbefalingerne fået et godt redskab til at tilrettelægge arbejdet på skolerne næste år", siger Thomas Andreasen.

Mulighed for indflydelse 

Parterne har aftalt at mødes og drøfte de udfordringer og spørgsmål, der kan opstå på de enkelte skoler om implementeringen af arbejdstidsreglerne. Desuden evalueres anbefalingerne i januar 2015.

"Det er vigtigt, at vi som kreds har mulighed for at drøfte de problemer, som naturligt vil opstå, når man implementerer ny arbejdsregler og folkeskolereform samtidig". 

Kommune og skoleledere sætter pris på samarbejdet

Formand for skolelederne i Næstved Torben Møller Nielsen sætter pris på den fælles forståelse.

"Anbefalingerne åbner mulighed for, at vi fortsat kan udvikle skolerne gennem dialog og samarbejde", lyder det fra ham i en pressemeddelelse fra kommunen.

Næstved Kommunes Center for Uddannelse er meget tilfreds med forløbet af drøftelserne og ser anbefalingerne som et godt redskab til planlægningen ude på skolerne.

Læs mere

Fælles anbefalinger til lærernes arbejdstid i Næstved