Fælles forståelse om samarbejde og opgaveoversigt i Viborg

Viborg Lærerkreds og kommune har underskrevet en fælles forståelse om værdier og rammer for samarbejdet næste skoleår.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Der er konkrete afvigelser fra lov 409 som nettoarbejdsnorm og supplering af opgaveoversigten. Ellers er det mere en forståelse om det samarbejde der skal være omkring skolerne og lærerne", siger formand for Viborg Lærerkreds Flemming Kjeldsen.

Se danmarkskortet: Kommuner indgår arbejdstidsaftaler imod KL's anbefalinger

Kredsformanden kunne godt have tænkt sig, at det havde været muligt at få aftaler om mere, men det var der ikke lagt op til fra Viborg Kommune.

Han forklarer, at afsættet til den fælles forståelse var, at kommune og kreds ville afklare, hvilke forventninger, der var til de selvstyrende team.

"Det skulle afklares, fordi ledelsen i forhold til lov 409 fuldt ud er hos skoleledelsen. Nu har vi fået afklaret, hvad forventningerne er også til samarbejdet blandt ledelse, tillidsrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentanter".

Selv om den fælles forståelse ikke præciserer klare rammer, mener Flemming Kjeldsen, at den får betydning for lærerne i Viborg.

"Der ligger nogle værdier. Og vi får mulighed for at teste, om værdierne også holder i virkeligheden. Vi har aftalt en evaluering omkring december måned for at se, hvordan det fungerer i praksis. Parterne er interesseret i, at det her bliver en succes". 

Læs mere

Fælles forståelse om grundlæggende værdier og samarbejdet påskolerne i Viborg