Lejres borgmester Mette Touborg takker Lejre Lærerforening for at have bidraget konstruktivt til dialogen om fælles forståelsespapir for lærernes arbejdstid.

Lærerne i Lejre får flextid

Lærerne i Lejre får fleksibilitet i den del af arbejdstiden, hvor der ikke er aftalt møder eller undervisning på skolen, står der i et nyt fælles forståelsespapir mellem lærerne og kommunen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærerne kan vælge at møde op til en time før den aftalte tid og gå hjem max to timer senere end aftalt uden at involvere skolelederen, hvis de vælger flextid. I så fald vil der opstå et mer- eller mindre forbrug af tid, som løbende skal afvikles efter aftale med skolelederen. Den enkelte lærer kan maksimalt have 20 timer for meget eller for lidt på sin 'tidskonto', står der i aftalen. For at kunne holde styr på flextiden registreres arbejdstid som afviger fra planen i et it-baseret tidsregistreringssystem.

Flextid til Aabenraa-lærere

Kreds ønskede aftale

Lærerne i Lejre skal arbejde 1679,8 timer næste skoleår. Timerne fordeles på mindst 205 dage og højst på 215 dage - og placeres mellem kl. 6 og kl. 17. Forud for skoleåret skal lærerne have en skriftlig opgaveoversigt.

Det fælles forståelsespapir efterlader et stort arbejde til skolerne, når det skal udmøntes. Tiden til planlægningen af næste skoleår skal findes ved at omlægge allerede planlagte aktiviteter i dette skoleår.  

Formand for Lejre Lærerforening Marianne Lund havde helst set, at der var indgået en lokalaftale mellem kommunen og lærerkredsen, men er tilfreds med dialogen om det fælles forståelsespapir - se papiret ved at følge linket til højre.

"Der er en stor usikkerhed blandt lærere og børnehaveklasseledere om overgagne til de nye arbejdstidsregler. Vi mener, at forståelsespapiret vil være med til at mindske usikkerheden. Men jeg havde helst set, at politikerne havde påtaget sig ansvaret for at indgå en lokalaftale", siger Marianne Lund til folkeskolen.dk.

Sønderborg: Lærere og forvaltning er enige om arbejdstid

Her er enighed om arbejdstid

Lejre-lærer ønsker mere præcise udmeldinger

Lærer i Lejre Cecilia Fava har længe ventet på en udmelding fra kommunen. Med lang transport tid til sin arbejdsplads og små børn kan hun få svært ved at beholde sit job næste skoleår. Men kommunens udmelding får hende ikke til at føle sig sikker på, at det nu er muligt at begynde på at få familiens planlægning og lærerjobbet til at gå op i en højere enhed.  

"Der skal mere præcise tal på, før jeg kan være sikker på, hvornår jeg skal møde og gå. Men det er klart, at der ligger muligheder i flextid", siger Cecilia Fava.

Lærer forudser 8,5 minutters forberedelse per lektion

SF-borgmester ikke klar til at indgå aftale

Borgmester Mette Touborg (SF) er tilfreds med resultatet, men har ikke ønsket at indgå en egentlig arbejdstidsaftale:

"Jeg vil gerne sige tak til Lejre Lærerforening, som har bidraget konstruktivt gennem hele forløbet. Det er godt gået at nå til et fælles resultat, ikke mindst når vi ved,  at der ikke nødvendigvis er enighed om alle dimensioner af lovens rammer og intentioner", lyder det fra Mette Touborg.

Hun mener, at politikerne i Lejre har påtaget sig et ansvar: 

"Vi har taget et politisk ansvar ved at følge lovens intention og skabe muligheden for at lave et fælles forståelsespapir. Loven har gjort, at nogle detaljerede arbejdstidsreger er væk. Så skal vi ikke genskabe dem. Vi detailregulerer heller ikke arbejdstiden for andre grupper", siger Mette Touborg, der er medlem af KL's bestyrelse.

SF-formand fortryder krig med lærerne

Læs mere

Forståelsespapir mellem kommune og lærerkreds i Lejre