Billedkunst
0   726

Nyt kompetencecenter vil kæmpe for billedkunstfaget

Kompetencecenter for Børn, Unge og Billedkunst skal styrke billedkunst for børn og unge både fagligt og politisk. En af mærkesagerne er blandt andet at skabe konkrete politiske forbedringer for billedkunstfaget overalt i uddannelserne.

Det nye kompetencecenter skal favne bredt inden for billedkunstfaget, og en af centerets opgaver bliver at indsamle og formidle eksisterende viden om billedkunstaktiviteter for børn og unge. Derudover skal der også arbejdes for at skabe konkrete politiske forbedringer for billedkunstfaget overalt i uddannelserne.

"Vi er venner i billedkunsten og samles for at løfte området på en konstruktiv måde," siger Karen Marie Demuth, der er koordinator for det nye center.

Kompetencecenteret vil blandt andet arbejde for at opruste billedkunstfaget i hele uddannelsessystemet.

"De seneste 10-15 år er billedkunstfaget nedprioriteret i både folkeskole, gymnasieskole og på læreruddannelsen. Faget skal have flere timer, højere status, og underviserne skal opkvalificeres", skriver centeret i en pressemeddelelse. Derudover er målene at arbejde for at sikre billedkunstens talentudvikling og billedskolernes eksistensgrundlag.

Artiklen fortsætter under banneret

Bredtfavnende center
Kompetencecenteret fik i november 3,3 millioner kroner fra det tidligere Statens Kunstråds Billedkunstudvalg, men det er først nu blevet endeligt etableret med en 12 personers styregruppe. Denne tæller repræsentanter fra billedskoler, museer, Landsforeningen Børn, Kunst og Billeder, Billedkunstnernes Forbund, Billedkunstnerisk Grundkursus, Unge Kunstnere og Kunstformidlere, professionelle kunstnere, en professor på Det Kgl. Danske Kunstakademi samt den nyvalgte formand for Danmarks Billedkunstlærere, Lykke Andersen. Kort sagt hele billedkunstens fødekæde.

"Der er virkelig noget at fejre! Det her er starten på noget stort, som vi i fællesskab har arbejdet for gennem mange år. Vi må stadig knibe os i armen over, at det er lykkedes at nå her til," siger Karen Marie Demuth. Hun er tidligere formand for billedskolernes landsforening Børn, Kunst og Billeder, og det er også dem, der står bag ideen om det nye center.

Kompetencecenter for Børn, Unge og Billedkunst får til huse dels på kulturproduktionscentret Godsbanen i Aarhus, dels hos Billedkunstnernes Forbund i København. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.774 andre er allerede tilmeldt