Skole i 200 år
1   426

Det nyeste nye inden for undervisning – i 1909

En dag i 1909 forevigede en ukendt fotograf undervisningen i naturhistorie på Skovshoved Skole ved Charlottenlund. Skolen var fra gammel tid en rytterskole. Men to år før dette billede blev taget, flyttede skolen til disse splinternye bygninger på Korsgårdsvej. Faglokalet er indrettet med den nyeste teknologi. Der er både centralvarme og elektricitet.

Indeklima
Lokalet følger alle datidens hygiejneforskrifter. For eksempel er der store vinduer med godt lysindfald, så elverne ikke skal anstrenge deres øjne.

Hestesko
Bordopstillingen er efter de nyeste pædagogiske forskrifter, og det lægger op til en intim undervisningssituation med kollektive spørgsmål.

Eleverne
Selvom lokalet ligner samtidens byskoler, er det et levn fra landsbyskolen, at piger og drenge går sammen.

Autoritet
Andenlærer Magne Kjems underviser eleverne på 10-12 år i naturhistorie, som svarer til biologi i dag. Det er læreren med pegepinden.

Artiklen fortsætter under banneret

Døde dyr
I skabet bagerst står udstoppede fugle, og der har sikkert også ligget en slange i sprit. På væggen hænger forskellige horn og gevirer.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.647 andre er allerede tilmeldt