Fugtig svamp: 
Vandfadet blev brugt til at vride tavlesvampen op i. På så ny en skole som Skovshoved i 1909 var der indlagt rindende vand.

Det nyeste nye inden for undervisning – i 1909

En dag i 1909 forevigede en ukendt fotograf undervisningen i naturhistorie på Skovshoved Skole ved Charlottenlund. Skolen var fra gammel tid en rytterskole. Men to år før dette billede blev taget, flyttede skolen til disse splinternye bygninger på Korsgårdsvej. Faglokalet er indrettet med den nyeste teknologi. Der er både centralvarme og elektricitet.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Indeklima Lokalet følger alle datidens hygiejneforskrifter. For eksempel er der store vinduer med godt lysindfald, så elverne ikke skal anstrenge deres øjne.

Hestesko Bordopstillingen er efter de nyeste pædagogiske forskrifter, og det lægger op til en intim undervisningssituation med kollektive spørgsmål.

Eleverne Selvom lokalet ligner samtidens byskoler, er det et levn fra landsbyskolen, at piger og drenge går sammen.

Autoritet Andenlærer Magne Kjems underviser eleverne på 10-12 år i naturhistorie, som svarer til biologi i dag. Det er læreren med pegepinden.

Døde dyr I skabet bagerst står udstoppede fugle, og der har sikkert også ligget en slange i sprit. På væggen hænger forskellige horn og gevirer.