Folkeskolereform
2   636

Skolechef: Resultatstyringen vil sætte lærerne under et konstant pres

Selv om en lærer et år leverer et godt testresultat, kan han ikke hvile på laurbærrene. Næste år skal resultatet være endnu bedre. Det fremgår af skoleforliget, fastslår skolechef.

Jack Christensen, der er fagchef for pædagogik og læring i Brøndby Kommune, synes, at det er positivt, at reformen forudsætter præcise feedbackprocesser, og at det er en målsætning, at børnene skal blive så dygtige som overhovedet muligt. Men det kan godt give problemer på skolerne, mener han.

»Hvis udgangspunktet er, at vi skal blive dygtigere i dansk og matematik i forhold til testen, er der to måder at holde fokus på: Primært på testen eller primært på de to fag«, påpeger Jack Christensen - og det kan give en konflikt på skolen og i hovedet på den enkelte lærer.

Artiklen fortsætter under banneret

»For nogle af vores lærere vil det formentlig ikke være i tråd med den måde, de opfatter lærerarbejdets opgave på. Lærerarbejdets opgaveopfattelse er jo også at arbejde med andre fag - kreative fag, musiske fag. De bliver selvfølgelig ikke nedtonet, heller ikke i reformen. Men hvis man specifikt retter blikket og måleinstrumenterne imod to fag, så får det formentlig en afsmittende virkning på lærerens opfattelse af sit primære virke«, siger Jack Christensen.

For ham er det vigtigt, at der er et ordentligt grundlag for samarbejdet mellem forvaltningen og skolerne, siger han. Derfor har Brøndby netop gennemført et udviklingsprojekt, hvor 160 medarbejdere var med til at sætte retning for fremtidens skole i kommunen. Men resultatstyring efter på forhånd definerede mål og måden, de skal bruges på, kommer nu til at skabe et eksplicit fokus på resultater, mener han.

»Når de dygtigste elever skal blive endnu dygtigere, og de dårligste skal blive bedre, samtidig med at gabet mellem de bedste og de dårligste skal blive mindre, så er det i sig selv en konstant forandringsproces, man er i som lærer. Billedlig talt får man ikke lov til at hvile på laurbærrene, bare fordi man ét år har opnået nogle gode resultater. Det er en konstant påvirkning af resultaterne. Vi skal blive dygtigere og dygtigere«, siger Jack Christensen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ