Debat

Stakkels naive skoleledere

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Med regeringsindgrebet i konflikten mellem KL og DLF er forberedelsestiden ikke sikret, hvilket åbner en motorvej for, at Moderniseringsstyrelsen (læs: Styrelsen for afvikling af den offentlige sektor) kan fortsætte gennemførelsen af endnu flere besparelser. Anders Balle, formand for Skolelederforeningen, optrådte på tv lige efter indgrebet (læs: overgrebet) med armene helt oppe under loftet i lovprisningen af, at overgrebet betyder større ledelsesrum. Men han har nok ikke læst regeringens Vækstplan.dk! For heri står at læse: »… et af regeringens mål er, at arbejdet med modernisering af den offentlige sektor skal frigøre 12 milliarder kroner frem mod 2020«. Dette sparemål skal skaffes »… ved øget fokus på … arbejdstidsregler og arbejdsforhold«.

Så mon ikke Anders Balle og hans kollegers såkaldte »større ledelsesrum« vil blive indsnævret betydeligt af de sparekrav, skolelederne vil blive pålagt ovenfra at skulle gennemføre i stedet for at stå i spidsen for skoleudvikling? Hvorfor har Skolelederforeningen dog ikke kæmpet for, at der i det mindste skulle sikres en pulje til forberedelse, som politikerne ikke kan skalte og valte med? Nu må skolelederne berede sig på en fremtid, hvor de skal anvende en betydelig del af deres arbejdstid med tidsstudier og optræden som ridefogeder for »Styrelsen for afvikling af den offentlige sektor«. Gad vide om de også får kræfter og energi til at stå i spidsen for en skolereform med en masse lærere, der totalt har mistet tilliden til deres arbejdsgivere, og som nu er blevet reduceret (læs: normaliseret) til lønarbejdere på en pølsefabrik? Så få lige armene ned, Anders Balle!

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Powered by Labrador CMS