OK13
0   309

KL ser tidsler i lovforslag

KL's chefforhandler Michael Ziegler sætter pris på, at ledelsesretten overgår til skolelederne. Til gengæld mener han, at udfasningen af aldersreduktionen er for lang, og at regeringens lovforslag giver mere bureaukrati end nødvendigt.

"Af hensyn til både børn, forældre og lærere er jeg glad for, at der kommer en afslutning på konflikten, selv om jeg havde foretrukket, at parterne selv havde været i stand til løbende at reformere  overenskomsterne, så de passer til den tid, vi lever i. Men Danmarks Lærerforening har stædigt holdt fast i, at de vil bevare deres særrettigheder i forhold til ledelsesretten - en ret som ingen andre faggrupper har - og derfor har det været umuligt at forhandle", lyder det fra Michael Ziegler i en pressemeddelelse.

Lærernes arbejdstid skal fremover med visse tilpasninger reguleres som det sker for tjenestemænd i staten. Lovforslaget beskriver de nye regler over 74 sider. Michael Ziegler mener, at lovforslaget betyder, at reguleringens af lærernes arbejdstidsregler ender et andet sted, end KL ønsker.
"Vi havde klart foretrukket vores egne mere enkle arbejdstidsbestemmelser. Derfor havde vi naturligvis foretrukket, at man havde skelet mere til de udspil, KL har lagt frem i Forligsinstitutionen. Nu får lærerne så i stedet nogle mere detaljerede arbejdstidsbeskyttelser," siger Michael Ziegler.

Artiklen fortsætter under banneret

KL: For lang udfasning af 60-årsreglen
KL mener, at en anden knast i lovforslaget er udfasningen af lærernes aldersreduktion. Indtil nu har lærere i det år, de fylder 60 fået 175 timers frihed om året. Regeringen lægger på til, at lærere, der er fyldt 57 år senest 31. juli 2013, får lov til at beholde retten til 175 timers frihed om året. Derudover får lærere, der pr. 31. juli 2013 er fyldt 50-56 år, ret til nedsat tid med løn-reduktion, men med fuld pension. Udfasningen af aldersreduktionen udløser en lønkompensation til alle lærere som svarer til omkring 3000 kroner om året for hver enkelt lærer.
"Der bliver en meget lang og meget dyr udfasning af 60-årsreglen, som vi gerne havde været foruden. Det betyder jo, at vi skal leve med særregler for lærerne på dette område i op mod 20 år endnu," siger Michael Ziegler.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ