"Det er hårdt at føle sig sat ud af spil", siger TR-suppleant ved Sundbyøster Skole Dorte Madsen

”Man føler sig magtesløs”

Da lærerne fra Sundbyøster Skole mandag mødtes i Amager Bio for at planlægge den fjerde konfliktuge, var det langtfra med samme gejst, som da lockouten lige var startet. Det er hårdt at føle sig sat ud af spil så længe, siger TR-suppleant på skolen Dorte Madsen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Nogen tror, kassen snart er tømt for penge. Men bare rolig - vi har råd til mindst ti uger!" Taleren fra Københavns Lærerforenings bestyrelse bliver mødt med klapsalver og hujen fra forsamlingen i Amager Bio. "Åh!", lyder det fra en lærer fra Sundbyøster Skole. "Hvad så hvis man virkelig ikke har lyst til at det fortsætter?" spørger hun sin sidekammerat gennem larmen.

Mandag morgen sad alle Amagers lærere samlet i Amager Bio for at planlægge endnu en uges lockout. De har været med til det hele: Morgenvagt foran skolerne, landsdækkende skraldeopsamling og utallige demonstrationer foran både Moderniseringsstyrelsen, Christiansborg og flere andre steder. Men selvom der hver gang møder mange lærere op, er luften ved at gå lidt af ballonen, siger TR-suppleant ved Sundbyøster Skole Dorte Madsen.

Lærer på Christianshavns Skole: jeg er lærer, ikke aktionist

"Det er helt vildt fedt, når man er ude til selve demonstrationerne. Så føler man, at man er en del af fællesskabet - en del af noget vigtigt. Men det er svært at blive ved med at finde lysten til at lave nye aktiviteter og finde på nyt. Folk føler sig sat ud af spil og triste. De føler sig kørt over, ydmyget og talt ned til", siger hun.

Usikkerheden er stor Dorte Madsen oplever, at hendes kolleger i stor grad mangler nogle rammer for dagene under konflikten. De har svært ved at slappe af og overskue det hele. Derfor stræber hun efter at sende dem en daglig mail med en opsamling på dagens aktiviteter og eventuelle nyheder om lockouten. Hver søndag sender hun desuden en mail med den kommende uges program. Alligevel er usikkerheden stor blandt lærerne.

"Der har været nogle spørgsmål om konfliktlånet, og lige nu er der en del usikkerhed om sommerferien. Man ved ikke, om man kan bestille ferie eller ej. Det gør mange meget usikre, at de ikke kan se en ende på lockouten - og at de ikke selv kan gøre noget for at ændre deres egen situation. Det giver en følelse af at være magtesløs", siger hun.

Thomas Jensen, Abildgaardskolen: Indgreb nu!

Selvom gejsten er nedadgående, holder lærerne fra Sundbyøster Skole dog fast i kampen. Tirsdag og onsdag har de stået vagt foran Christiansborg med forskellige aktiviteter, og næste uge er også fyldt med aktiviteter.

Powered by Labrador CMS