De nordvestjyske lærere bakker op om Bondo

I forbindelse med et byrådsmøde tirsdag 16. april arrangerede kreds 127 stomp og taler i Holstebro Rådhushal. Anders Bondo Christensen blev mødt med jubel og langvarig applaus fra de omkring 500 fremmødte lærere og sympatisører.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'Tidens hotteste mand' takkede for modtagelsen og startede sin tale med at rose lærerne.

"Når Ziegler snakker om, at jeg har taget lærerne som gidsel i konflikten, aner han ikke, hvad han snakker om.  Jeg er imponeret over og vil rose lærernes professionelle stolthed og engagement", sagde Bondo til de fremmødte.

 Talen blev mange gange afbrudt af spontan jubel og højlydte klapsalver.

Det var tydeligt for alle de fremmødte, at det var en populær gæst i det nordvestjyske.

"Vi er lærere, fordi vi vil undervise, og vi står sammen om vor professionalisme".

"Enten forhandler vi, eller så kan regeringen komme med sit planlagte indgreb, sagde Bondo og understregede, at der aldrig havde foregået reelle forhandlinger. Han fortalte videre, at det havde handlet om at acceptere KL´s forslag eller lade være.

Koncertdemo fik bred opbakning

Decentraliseret magtesløshed En veloplagt, og til tider morsom Bondo, gav en gennemgang af de såkaldte forhandlinger, og sendte små verbale spark til regnedrengene i KL.  Bondo udtrykte håb om, at fokus ville ændre sig fra en diskussion om tal og timer til at handle om den engagerede og begejstrede lærer.

Noget han understregede med en smule stand-up komik.

"Det vi oplever nu er decentraliseret magtesløshed", sagde Bondo og efterlyste i sin tale reaktioner fra lokale politikere og skoleledere. Det fik han ikke, men de hørte med garanti budskabet, eftersom kommunalbestyrelsens møde blev afholdt på samme tid, som Bondo gik på talerstolen.

 

Lærere løber halvmaraton hver dag under lockouten

Lærerne fra de tre kommuner i kreds 127 var glade for besøget, og det var mange, der forlod mødet med en ekstra portion kamp-gejst. "Han var bedre her end i København" "Sjov at se ham selv, han var god", lød nogen af reaktionerne.

At Bondo havde taget sig tid til at hilse på, var åbenbart populært, og som en tak for besøget fik Bondo en paraply i gave af nogle lærere. Som beskyttelse når det Ziegler ned…