Lærere cyklede Tåsinge tyndt for at markere deres ønske om fair forhandling.

Lærere cykler for fair forhandling

På den første rigtigt lune forårsdag valgte omkring 35 lockoutede lærere fra ti skoler, alle med tilknytning til Sydfyn og Øhavets Lærerkreds, at cykle en maraton-distance (42,195 km) på Tåsinge under parolen: “Vi cykler for fair forhandling”.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Her hvor lockouten er på sin tredje uge, og hvor der drøftes arbejdstidsaftale, folkeskolereform, regeringsindgreb - i hvert fald af alle andre end regeringen -, lockout, økonomiske konsekvenser osv, valgte 35 konfliktramte lærere forårssolen og hinandens selskab og cyklede rundt på Tåsinge. Lærerne stoppede undervejs for eksempel ved de mange nedlagte skoler, sogneskoler, forskoler osv, der har været på øen.

Der blev også gjort holdt ved forsamlingshuset, hvor én kunne fortælle om det første kys, og ved den gamle købmandsbutik, der holdt døgnåbent længe før, der var tænkt på den første døgnkiosk.

Det blev også til lidt fuglekiggeri, en tur igennem Nørreskoven (Elvira Madigan og Sixten Sparre, I ved), forbi Valdemars Slot og den 700 år gamle Ambrosius-eg, forbi det nedlagte færgeleje ved Vindeby, der i sin tid overførte 800.000 biler året. Der blev også tid til den medbragte madpakke, en kop kaffe og en kold øl i haven hos én af de deltagende læreres far. Han havde vist aldrig drømt om at have 35 lærere til frokost i haven, men både han og lærerne, som deltog på cykelturen, nød det.

Lærerne nød at lade batterier op i godt selskab, og gav klar udtryk for, at de håber, at den fynske forårssol, som tilsmilede dem denne dag, vil være bare en lille smule symbolsk. Nu er de i hvert fald parat til de næste dages aktioner og fællesmøder.