DLF
1   506

Tusinder demonstrerer foran Christiansborg for lærerne

Trods sne og bidende kulde var tusindvis af mennesker i dag mødt op på Christiansborg Slotsplads i København for at demonstrere under parolen ’Vi vil undervise – ikke konflikte’. Busser fulde af lærere, men også elever, forældre, sygeplejersker, pædagoger og andre faggrupper mødte op for at støtte op om lærerne og den danske model.

"Når det gælder den danske model og demonstrationer i snevejr, så skal man stå tæt sammen", lød det fra Sebastian Dorset, der styrede slagets gang på Slotspladsen. Og det var der også grund til, for store snefnug hvirvlede gennem luften, og minusgraderne kunne mærkes i fødder og hænder.
Outlandish kunne heldigvis få folk til at hoppe og vifte med armene til deres tunge rytmer og sange om sammenhold og kærlighed.


Det afsjælede legeme af den danske model
Demonstrationen startede allerede 16.15 på Rådhuspladsen, hvor Frederiksberg Lærerforenings bar omkring med en hvid kiste med det næsten afsjælede legeme af Den danske Model. Formand Ane Søegaard iført rød, guldbroderet kardinalhat og messehagel kunne fortælle om den hårdt sårede model.
"Pinsen står for døren, og vi håber på en genopstandelse. Vi vil gerne give lidt hjælp til Ziegler, så fællesskabet kan komme op at stå igen", forklarede hun.

Artiklen fortsætter under banneret

 

Bus efter bus kørte frem og ud kom hele lærerværelser klar til at demonstrere iført flyverdragter, huer og kæmpe luffer for at holde varmen.


Bondo: Regnedrengene ved ikke hvad begejstring er
Fra Rådhuspladsen gik turen til Christiansborg Slotsplads, hvor fagforeningsformændene gik på talerstolen efter Outlandish havde varmet de demonstrerende lidt op. Den første var DLF's formand Anders Bondo, som blev råbt og hujet frem med taktfaste 'Anders, Anders, Anders'.
"Der spilles rigtig højt spil i disse dage. Man tror, at vi skal tilbage til industriledelsen, men man har fuldstændig misforstået. I de røde bygninger her bag mig - Finansministeriet - der sidder de og tænker på tal og tal og tal. De aner ikke, hvad begejstring og engagement er. Og det er jo det, der skaber den gode skole. De spiller hasard med folkeskolens fremtid i øjeblikket. Men det, at I er her i dag, det er det stærkeste signal, vi kan give", lød det i en kort, fyndig tale fra formanden, som fik et øresønderrivende bifald.
Han var tydeligt glad og berørt ved udsigten over det bølgende landskab af en stopfuld plads. Bannere med 'Magtens Corydoridon', faner fra Dansk Sygeplejerråd, Socialpædagogerne og lærerforeningerne og alverdens kreative og humoristisk plakater med Michael Ziegler, der holder sig for ørerne, 'Forberedelse fremme forståelse' og 'Gæk, gæk, gæk, Corydon gå væk'.

Støtte fra de andre forbund
Handelsskolelærernes formand og Gymnasielærernes formand udtrykte begge fra talerstoler bekymring for, at lærernes kun er de første i rækken, og gav deres klare støtte til kende.
Formand for FTF, Bente Sorgenfrey huskede lærerne på, at de skal huske at undervise børnene i den danske model, så de ved, hvad solidaritet er.
Pladsen var fyldt fra Børsen til starten af slotspladsen og viste et broget landskab af lærere, lærerstuderende og støttende faggrupper. Men ind i mellem stod også forældre og skoleelever, som var mødt op for at give deres holdninger til kende. Lene Jørgensen er gift med en lærer. Hun var med, fordi hun synes, at konflikten er gået for vidt. 

"Hvorfor skal jeg som borger blandes ind i en forhandling mellem arbejdsgiver og arbejder om deres arbejdstidsaftale. Hele Danmark er da ikke med, når jeg skal forhandle på min arbejdsplads. Jeg er helt sikker på, at der er nogle, der har en mening om mine arbejdsaftaler, men det kommer ikke dem ved. Nok er deres job offentligt, men deres arbejdstidsaftaler tilhører kun dem. Derfor støtter jeg her". 

Læs om demonstrationerne i Aarhus, Aalborg, Odense og Rønne på folkeskolen.dk i morgen formiddag. 


Se miniinterview med to lærere, en elev, en lærerstuderende og en sygeplejerske ved billederne foroven.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ