OK13
0   230

DLF klar med konflikt-abc

Det er langt fra første gang lærerne står på tærsklen til en arbejdskonflikt. Danmarks Lærerforening har i en guide samlet oplysninger om hvordan alt fra afgangsprøver til vikartimer bliver berørt af en eventuel konflikt

Hvis ikke DLF og KL's forhandlinger i Forligsinstitutionen bærer frugt, står den inden længe på lockout af landets folkeskolelærere. Og hvordan er det så lige, det er, med anciennitetsoptjening under en konflikt? Er man omfattet af en lockout, hvis man som lærer er konstitueret afdelingsleder? Må man tage til jobsamtale under en lockout?

Danmarks Lærerforening har tidligere oplevet stort pres på henvendelser fra medlemmer og kredse ved udsigt til en konflikt og har derfor udarbejdet en konflikt-abc, som giver svar på de mest almindelige spørgsmål, som foreningen har oplevet, medlemmerne har stillet under tidligere konflikter.

Artiklen fortsætter under banneret

På 56 punkter gennemgås alt fra hvilken rolle overordnede institutioner som Forligsinstitutionen spiller i en konflikt, til oplysninger om hvordan specifikke faggrupper som jobsøgende, efterlønnere og lærerstuderende i praktik skal forholde sig ved en eventuel lockout.

Desuden giver guiden en række konkrete råd til det enkelte medlem, som for eksempel at man skal registrere sig med en privat e-mail-adresse hos DLF, hvis man vil have meddelelser fra foreningen under en konflikt, da arbejdsgiverne har ret til at lukke for adgang til arbejdsmails og intranet.

Skulle man have spørgsmål, som ikke besvares i guiden, opfordrer DLF til at man søger svar på spørgsmål/svar-sektionen på foreningens hjemmeside www.dlf.org, som løbende vil blive opdateret.

Hvis der heller ikke her findes svar, opfordrer DLF medlemmerne til at rette henvendelse til den lokale kreds.

Se hele guiden ved at følge linket til højre for artiklen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ