Arbejdstid
8   543

Mange undervisningstimer ikke lig med gode Pisa-resultater

Elever, der har mange undervisningstimer, præsterer ikke bedre i Pisa-undersøgelsen, påviser tænketanken Cevea i en analyse i Politiken. Tænketanken efterlyser en debat med fokus på det, der giver kvalitet i undervisningen.

Det er Finland, der topscorer i Pisa-testen og dermed det land, der ofte fremhæves i debatten om den gode folkeskole. Men danske børn får årligt 71 timer mere end børn fra Finland. Det skriver Cevea i en analyse i dagens udgave af Politiken.

Artiklen fortsætter under banneret

"At der skulle være et tydeligt behov for flere undervisningstimer, kan derfor ikke bruges som argument for, at lærerne skal undervise en større del af deres arbejdstid", skriver analysechef i Cevea Jens Jonatan Steen i Politiken.

Analysen tager udgangspunkt i en OECD-rapport, der opgør skoleelevers undervisningstimer per år, og ifølge Ceveas analyse viser den ingen sammenhæng mellem elevernes antal af undervisningstimer og resultaterne i Pisa-testen. For eksempel klarer svenske og franske elever sig lige godt i Pisa-undersøgelsen på trods af, at franske elever har 43,7 procent flere undervisningstimer end svenskerne.
Dermed sætter Cevea et spørgsmålstegn efter den ligning, der i den offentlige debat ofte sætter et lighedstegn mellem kvantitet og kvalitet.

Debattens fokus er forkert
Den manglende sammenhæng mellem kvalitet og antallet af undervisningstimer betyder i følge analysechefen Jens Jonatan Steen, at debatten omkring folkeskolereformen har det forkerte fokus. Han mener, at der i stedet er brug for en debat om de ting, der rent faktisk garanterer kvalitet og udbytte i folkeskolen, nemlig faktorer som lektiehjælp, mere motion og tolærerordninger.

"Hvis vi skal nå målet om, at alle børn bliver dygtigere, som undervisningsministeren præcist har formuleret det, må vi aldrig sætte lighedstegn mellem kvantitet og kvalitet", skriver Jens Jonatan Steen i Politiken.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ