Forskning Natur/teknologi
0   890

Danske naturfagslærere er gode til hands on

International forskning anbefaler mere hands on-naturfagsundervisning i stedet for lærerens »chalk and talk«. Lige på det punkt er danske naturfagslærere imidlertid relativt godt med, viser en ny ph.d.-afhandling. Hvad der er brug for i danske naturfagslokaler, er mere minds on, mener afhandlingens forfatter, lektor Birgitte Lund Nielsen, Læreruddannelsen i Aarhus og Center for Scienceuddannelse, Aarhus Universitet.

»Der er mange aktiviteter i naturfag i Danmark, viser mine empiriske undersøgelser. Udfordringerne ligger i at få mere af det, som jeg kalder minds on, altså at lærerne bliver bedre til at støtte elevernes begrebsudvikling, så det ikke bare bliver forsøg, men reelt bliver elevernes læring, der kommer i fokus«, siger Birgitte Lund Nielsen, der selv har en fortid som naturfagslærer i folkeskolen. I afhandlingen undersøger hun, hvordan man kan støtte naturfags-team i deres fælles analyse og diskussion af elevernes læring, blandt andet gennem brug af video fra lokale klasserum.

Birgitte Lund Nielsen deltager nu i et treårigt forskningsprojekt, Quest, som er et samarbejde mellem Aarhus Universitet, professionshøjskolen Via og skoler i fem jyske kommuner. Hensigten er at støtte en teambaseret udvikling af naturfagsundervisningen lokalt.

Læs Birgitte Lund Nielsens afhandling »Naturfagslæreres konstruktion af forståelse og fortolkning af erfaring fra praksis og fra kooperativ professionel udvikling« på cse.au.dk/blnphd

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.449 andre er allerede tilmeldt