DLF-formand Anders Bondo mener, at lærernes arbejdstidsaftale ikke er et problem for udvikling af folkeskolen, sådan som KL gerne vil fremstille det. "Det er snarere løsningen", lyder det.

DLF glæder sig over nye lokale arbejdstidsaftaler

Furesø, Herlev og nu også Varde har indgået lokale arbejdstidsaftaler for skolen, samtidig med at KL arbejder på at skrotte aftalen på landsplan ved overenskomstforhandlinger. DLF's formand Anders Bondo mener, at de lokale arbejdstidsaftaler udvikler folkeskolen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Aftalen er på ingen måde et problem for udvikling i folkeskolen, sådan som KL forsøger at fremstille det. Den er snarere løsningen", lyder det fra Anders Bondo i en pressemeddelelse i dag.

Kommuner indgår arbejdstidsaftaler med kommunerne

Udmeldingen kommer efter, at Herlev kommune har indgået en aftale med Herlev Lærerforening som tager hul på regeringens forslag til en ny folkeskole-reform. I Varde har de også netop indgået en aftale. I sommeren 2012 havde 85 af landets 98 kommuner indgået en såkaldt A08-aftale, og selv om KL har stillet krav om at afskaffe den aftale ved de igangværende overenskomstforhandlinger laver kommunerne stadig aftaler efter den. 

Herlev indgår reform-forberedende arbejdstidsaftale

"Der indgås løbende nye aftaler lokalt til stor tilfredshed for både lærerkredse og deres kommunale arbejdsgivere. Alle evalueringer af aftalen viser, at den danner en god og fleksibel ramme for lærernes arbejde. Den giver den professionelle lærer mulighed for at tilrette sin undervisning efter faglige vurderinger. Og den giver skoleledelsen mulighed for at udøve pædagogisk ledelse i forhold til skolens lærere", siger Anders Bondo Christensen.