Skoler
0   509

Ny kæmpe-skole åbnet i Frederikshavn

I går smeltede tre skoler sammen til én, da den nye Nordstjerneskolen i Frederikshavn åbnede. Med bannere og flag gik skolens 1000 elever og 130 ansatte gennem byen mod den bæredygtige skole.

Hånbækskolen, Ørnevejens Skole og Munkebakkeskolen fusionerede ved skoleårets start i 2012. Det har resulteret i den nye skole Nordstjerneskolen, som åbnede i går. Skoleleder Lene Burchardt Jensen er begejstret.

"Vi har glædet os helt vildt til at blive samlet i nye rammer. Vi har været igennem en fantastisk proces, som er forløbet ud over al forventning. Samarbejdet har været super godt, fordi alle parter har været nysgerrige på hinandens faglighed og samtidig respekteret den. Nu er vi helt klar til at forene tre skoler i én og i fællesskab sætte vores præg på de nye rammer", siger hun.

Artiklen fortsætter under banneret

Stjerneformet bæredygtighed
Nordstjerneskolen er bygget som en stjerne, hvor hver arm udgør en afdeling for to årgange og et fælles rum, hvor årgangene og faglighederne mødes på tværs. Hver arm har sin egen indretning med egne lokale miljøer rettet mod præcis den aldersgruppe, der skal bo der. Stjerneformen skaber mulighed for, at skolen på én og samme tid er overskuelig og tryg, afvekslende og udfordrende.

Ved opførelsen af skolen er der tænkt nøje over bæredygtige og energibesparende løsninger. Der er installeret en vindmølle og 800 kvadratmeter solceller på tagene, som samlet kan producere el svarende til det årlige elforbrug i 20 husstande. Der er desuden lavet et nyt stisystem, som gør det nemt at cykle til Nordstjerneskolen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ