1600 børn var i sommerferien på madskole over hele landet. En evaluering peger på, at madskolerne er med til at give familier sundere liv.

Madskoler får børn til at lave sund aftensmad

1600 børn var på madskole i denne sommerferie. Evalueringen af projektet viser, at børnene i højere grad laver mad hjemme og har smagt på flere råvarer. Knap en tredjedel af familierne er faktisk begyndt af spise sundere, efter barnets ophold på en madskole.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Det er jo fantastisk, at der ikke skal mere til for at få en hel familie til at fokusere mere på sund og varieret mad. Det viser bare, at Madskolerne ikke kun er en succes den uge, de er i gang, men at de rummer et stort og varigt potentiale", siger projektkoordinator i Landbrug & Fødevarer, Line Damsgaard.

Madskoler giver børn mod på madlavning

Denne sommer blev der afholdt 104 madskoler over hele landet. Aldrig tidligere er det lykkes at få så mange steder med på projektet. Ifølge Line Damsgaard er det et resultat af ubegrænset frivillighed. Udover private sponsorer af råvarer fra danske fødevareproducenter og frivillige voksne har der også været et unikt samarbejde med en gruppe studerende. "Projektet "Madens Pædagogik" med de Pædagogiske Assistent Uddannelser bærer en stor del af ansvaret for, at vi overhovedet er nået så langt. Med projektet har vi ikke kun givet flere børn mulighed for at komme på Madskole, vi har også givet de pædagogiske assistent-elever viden om, hvordan de bruger maden som et pædagogisk værktøj, hvilket de kan bruge deres fremtidige arbejde, og den erfaring tror jeg, at de vil få stor glæde af fremadrettet".

Finland kopierer madskoler

 Landbrug og Fødevarer har sammen med 4H siden 2004 arrangeret madskoler i sommerferien, hvor børn får lov til at lære om mad, råvarer og kokkehåndværk.