Formand for Herningegnens Lærerkreds Helen Sørensen er glædeligt overrasket over, at Herning Kommune har fundet penge til at hæve timetallet for eleverne i mellemskolen. På sigt vil det kommunale budgetforlig sikre at samtlige folkeskoleelever i kommunen får det vejledende timetal.

Budgetforlig sikrer vejledende timetal til Herning-elever

Herning Kommunes nye budgetforlig prioriterer folkeskoleelevernes timetal og renovering af folkeskoler. Der er fundet penge til både mellemtrinnet og udskolingen, så samtlige elever i kommunen fremover som minimum får det vejledende timetal.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Herningegnens Lærerforening har op til budgetforliget selv kæmpet for flere timer til elever i udskolingen. Men i det nye budgetforlig fremgår det, at kommunen også har fundet penge til mellemtrinnet. Det glæder formand for Herningegnens Lærerforening Helen Sørensen.

"Vi havde forventet, at de ældste elever fik flere timer, men det overrasker mig, at kommunen også har formået at finde penge til et løft af mellemtrinnet fra skoleåret 2014/15. Det havde vi ikke regnet med, men det er selvfølgelig rigtig dejligt. Nu får alle det vejledende timetal eller derover", siger hun.

Skolerne planlægger endnu færre timer

Renoveringsefterslæb i fokus Helen Sørensen er desuden positiv over, at renovering af skoler også er kommet med i budgetforliget. Kommunen har sat én million kroner af årligt i 2013, 2014 og 2015, samt to millioner kroner årligt fra 2016 og frem.

"Vi har et meget stort skolevæsen i kommunen, så der er et efterslæb på renoveringen. Derfor er jeg rigtig glad for de penge, de har sat af til renovering, men jeg havde gerne set, at det var et større beløb", siger Helen Sørensen.

Positive budgetforlig i Aarhus og Randers

Specialområdet rammes Hun ærgrer sig dog over, at kommunen har besluttet at spare 5000 kroner per specialelev, som går på en specialskole eller et specialcenter. Det giver kommunen en årlig besparelse på lige under én million. Helen Sørensen mener dog ikke, det er det rette område at spare på.

Københavnsk lærerformand glæder sig over budgetforlig

I Herning Kommune glæder borgmester Lars Krarup fra Venstre sig over budgetforliget, som blev vedtaget af et samlet byråd.

"Jeg er yderst tilfreds med, at der igen står et samlet byråd bag budgetforliget, som virkelig peger fremad. Vi løfter vores folkeskoler markant, og vi sætter gang i en række spændende, nye byggerier og anlæg. Ikke mindst det kommende, nye bibliotek, som vil blive en magnet i midtbyen. Alt i alt er der tale om en aftale med fine, langsigtede perspektiver for Herning Kommune", siger han.