Formand i Århus Lærerforening Søren Aakjær er meget tilfreds med Aarhus Kommunes budgetforlig

Positive budgetforlig i Aarhus og Randers

Skoleområdet bliver stort set skånet for besparelser i de nye budgetforlig i både Aarhus og Randers Kommune. Det bliver modtaget særdeles positivt i de lokale lærerkredse, som begge havde forventet store besparelser.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

35 millioner kroner. Det var beløbet, formand for Århus Lærerforening Søren Aakjær havde forventet at skulle spare ved det nye budgetforlig i Aarhus Kommune. Men selv i sparetider er det muligt at blive positivt overrasket - og det blev Søren Aakjær i fredags, da han læste budgetforliget og fandt ud af, at undervisningsområdet bliver helt skånet for besparelser.

"Det er selvfølgelig en moderat glæde, fordi vi allerede har skullet spare meget i kommunen de sidste år, og der stadig er udfordringer forude. Men når man bliver viftet for næsen med endnu en stor besparelse, og den så ikke kommer alligevel, så bliver man da glad", siger Søren Aakjær.

Han tror på, en af grundene til prioriteringen af undervisningsområdet er den nyligt indgåede arbejdstidsaftale samt en kommende ny skolestruktur i kommunen.

"Politikerne har sat stor pris på den arbejdstidsaftale, vi indgik. Desuden har flere udtrykt, at skoleområdet skal have ro til at implementere den nye skolestruktur, som blandt andet medfører skolelukninger i kommunen. Den ro får vi med budgetforliget", siger han.

Aarhus-rådmand tager lærerformand på ordet

Tilfreds rådmand Budgetforliget blev vedtaget af et bredt flertal af partier i Aarhus Byråd; Socialdemokraterne, SF, Det Radikale Venstre, Venstre og Konservative. Rådmand for Børn og Unge Kristian Würtz er glad for forliget.

"Hvad der lignede en truende sparerunde er vendt til en situation, hvor vi glædeligvis kan sikre en stabil hverdag for børn, unge og forældre. Vi undgår besparelser på undervisning i folkeskolen, og det er jeg meget tilfreds med. Det betyder, at der er langt mere ro omkring skolerne, end der ellers ville have været," siger han.

Randers Lærerforening også positive Også i Randers Lærerforening der man positiv over det budgetforlig, som er blevet forhandlet igennem i Randers Kommune. Kommunen skal spare knap 95 millioner kroner, og kredsformand for Randers Lærerforening Kurt Sørensen er godt tilfreds med at besparelserne stort set ikke rammer skoleområdet.

Københavnsk lærerformand glæder sig over budgetforlig

"Vi har fået nogle besparelser, men i forhold til det, som der var lagt op til i forslaget, så er det ikke særlig voldsomt", siger han.

Et af de steder, hvor der dog er sket en besparelse på skoleområdet, er i forhold til lærervikarordningen, som i 2013 vil blive reduceret med 1,2 mio. kroner.

Læs mere

Læs budgetforliget fra Aarhus Kommune her

Læsbudgetforliget fra Randers Kommune her