Arbejdstid
0   498

Aarhus-formand under beskydning på DLF’s kongres

Århus Lærerforening er under kraftig beskydning fra DLF-kongressens talerstol, fordi formand Søren Aakjær på én gang har udtrykt mistillid til sin borgmester, som vil spare 150 mio. på skolevæsenet uden serviceforringelser, og indgået en arbejdstidsaftale, som han selv siger, er baseret på tillid.

"Jeg undrede mig meget over Århus Lærerforenings kommentarer fra kongressens talerstol om mistillid til kommunens borgmester og politikere, når I samtidig har indgået en KTO-aftale, hvor I siger, at det netop kun kan lade sig gøre, fordi den bygger på tillid til de samme politikere. Det hænger ikke sammen", sagde formand for Glostrup Lærerforening Lene Jensen til stort bifald fra kongressen.

"Vi har i Glostrup været ude for tilsvarende besparelser som Aarhus, og vi havde også nogle vanskelige forhandlinger. Ligesom i Herning har vi måttet sænke forberedelsesfaktoren for tilfældige vikartimer, og nogle af vores lærere underviser 26 timer om ugen for at få det til at hænge sammen og blive på den centrale A08-aftale".

Artiklen fortsætter under banneret

"I min naivitet troede jeg, at man holdt tæt kontakt til DLF's sekretariat, når man er i sådanne svære forhandlinger. Og min bekymring går jo nu på, om jeg derhjemme vil blive mødt med krav om fast tilstedeværelse og forhandlinger med den enkelte lærer uden om tillidsrepræsentant", lød det fra Glostrup-formanden.

Aarhus-formand: A08 har været en succes
Også andre kongresdelegerede udtrykte skuffelse og forargelse over, at Århus Lærerforening har indgået en arbejdstidsaftale, der på en række punkter adskiller sig fra A08-aftalen, som Danmarks Lærerforening og KL indgik i 2008.

"Det er meget vigtigt for mig at sige, at A08 har været en succes i Aarhus, og den er blevet skamrost på begge sider af bordet. Og det er netop A08-aftalen, der har gjort en kæmpe forskel for vores samarbejde med forvaltningen", forklarede formand for Århus Lærerforening Søren Aakjær.

"Det har vi sat alle kræfter ind på at bevare, og gennem de fire år, vi har haft A08, har vi prøvet alt for at bevare den. Vi har foreslået skolelukninger - vi kunne næsten ikke gå længere i forhold til at opfordre til at finde pengene et andet sted".

"Valget stod mellem konflikt eller KTO-aftale"
Ifølge Søren Aakjær var der et dilemma i og med, at kommunens lærere i forhold til landsgennemsnittet har prioriteret teamsamarbejde meget højt, så de kunne ikke finde besparelsen.

"Vi prøvede at få faktoren for opgaver i tilknytning til undervisningen ned. Men det tog ikke engang hele besparelsen, så vi fik at vide, at så ville vi blive nødt til at forhandle igen om et par måneder. Vi havde simpelthen valget mellem en konfliktsituation som i Randers eller en KTO-aftale. Der er ikke tale om, at vi forsøger at gå op imod foreningens politik - vi ville da helst have haft en A08-aftale", sagde Søren Aakjær.

Han opfordrede de delegerede til at læse aftalen fra Aarhus (se link til højre).

 "Der er ikke frit slag for kommunen. KL har fået lavet nogle analyser af aftalen, og de er ikke begejstrede - der er ikke den besparelse i den, som nogle kunne tro", sagde Søren Aakjær.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ