Fødevarebanken uddeler overskudsmad på sommerlejre for udsatte børn og unge

Udsatte børn får overskudsmad

Den frivillige forening Fødevarebanken har i år hjulpet med madbudgettet på 43 sommerlejre for udsatte børn og unge. Foreningen har videresendt morgenmadsprodukter fra Kellogg’s samt over to ton overskudsmad fra ungdomsfestivalen Vilde Vulkaner.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Da arrangørerne bag festivalen i Vordingborg lukkede lågen bag den sidste gæst, stod de tilbage med et luksusproblem: Festivalens madboder havde mere end to tons mad til overs.

"Vi har et stort ønske om, at der ikke er madspild. Men under festivalen skal vi lave mad til 10.000 mennesker, og det er umådeligt svært at ramme bare nogenlunde", siger Frank Villumsen fra Vilde Vulkaner.

Oplysning skal hindre madspild

Fødevarebanken mindsker madspild Derfor kontaktede festivalarrangørerne Fødevarebanken - en frivillig forening, der modtager overskudsfødevarer fra blandt andet fødevareproducenter og supermarkeder. De bragte maden videre til sommerlejrene, som er arrangeret af henholdsvis Dansk Folkehjælp, Ungdommens Røde Kors, Red Barnet og fredsorganisationen CISV.

Lejrleder i Dansk Folkehjælps lejr i Rebild, Mogens Johannesen, er begejstret for initiativet.

"Det var helt formidabelt, hvad vi fik. Økonomien kørte på pumperne i år, og hvis ikke vi kan få pengene til at løbe rundt, så må vi på et tidspunkt sige "det var sjovt, men..", og lukke lejren. Næste år kan vi forhåbentlig planlægge ud fra, at en del af maden kommer ind gennem Fødevarebanken, og det giver os et økonomisk pusterum," siger han.