Debat DLF
1   400

Kæmp for lærernes rettigheder – gør dem ikke ringere

Til Anders Bondo Christensen

Der er noget galt i Danmark, når en fagforeningsmand kan fremhæve, at nyuddannede lærere skal arbejde for deres dagpenge. Kassetænkning er, hvad du har gang i, og det kan ikke være rigtigt.

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg forstår din bekymring for de nyuddannede lærere, for som situationen er nu, ser det sort ud, og det gør det også for uddannede lærere, der har været i job i mange år, men er afskediget på grund af nedskæringer - og flere vil komme.

Det, du gør, er at underminere reelle stillinger - for hvilken som helst virksomhed kan da kun se fordele i at have folk i »praktik«, så sparer de en reel stilling. Derudover forlænger man jo ikke dagpengeperioden, mens de unge er i »praktik«, så efter to år er de lige vidt stillet.

Du bør arbejde for, at dagpengeperioden kan forlænges, så folk ikke kommer til at stå i ruin. Kæmp dog for lærernes rettigheder og forhold, gør dem ikke ringere.

Det er en amatørforklaring, hvis du mener dit forslag alvorligt. I stedet bør du sørge for, at de unge bliver opkvalificeret, og kæmpe for, at der bliver mere behov for lærere i samfundet.

Jeg er meget frustreret over, at en fagforening, som jeg som medlem betaler til, kommer med så usolidariske og samfundsforvridende forslag. I bør kæmpe for, at der bliver brug for højt kvalificerede lærere.

Det, du foreslår, er ikke i den ånd, fagforeningen er skabt.

Har du været på ferie? For du følger da ikke med i, hvad alle andre lønmodtagere i andre faggrupper går og er frustrerede over. Frustrerede over at komme i »praktik«, blive udnyttet for en dagpengesats for derefter at blive kasseret, når »praktikperioden er slut«. Derefter tager arbejdsgiveren bare en ny »praktikant« i stedet for at ansætte en medarbejder på overenskomstmæssige forhold.

Alle lønmodtagere, det er nu, vi skal kæmpe for vores rettigheder.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ