Aftale: Skolepatruljer skal modvirke digital mobning

Partierne i folkeskoleforligskredsen afsætter 52,5 millioner til at styrke indsatsen mod digital mobning.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mobning på de digitale medier sætter trivslen i skolen under pres, og derfor er partierne i forligskredsen blevet enige om at styrke indsatsen for digital dannelse med 52,5 millioner.

Aftalen består konkret af tre elementer:

- Skolepatruljer for digital færdselssikkerhed, hvor elever, lærere, undervisere og forældre uddannes og udpeges til at understøtte en sund digital kultur på landets uddannelsesinstitutioner

- En digital trafikklub for børn og unge, der skal klæde børn og unge på til at begå sig på internettet

- Udarbejdelse af undervisningsmateriale og -forløb om digital dannelse

Aftalen er indgået mellem regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, SF, Radikale Venstre, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance.

"Den mobning, der foregår på nettet, er ekstrem alvorlig, og jeg ser det som en bunden opgave at tage livtag med den. Derfor er jeg rigtig glad for den indsats, som vi er blevet enige med forligskredsen om", siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) i en pressemeddelelse.

Regeringen vil lave skolepatruljer mod digital mobning

Ministeren har tidligere i et interview med folkeskolen.dk sat ord på de kommende skolepatruljer for digital færdselssikkerhed.

"Da trafikken begyndte at spille så stor en strukturel rolle i børnelivet, var skolepatruljerne et enormt effektivt redskab til at få engageret de unge selv. På samme måde lægger vi op til, at der i hver eneste klasse på hver eneste skole skal være børn og unge, som er skolepatruljen i forhold til det her. Der er nogle børn og unge, der får en ambassadørrolle, så de andre ved, hvem de skal henvende sig til", lød det fra Pernille Rosenkrantz-Theil tilbage i august.

Er indkaldt til samråd senere i dag

Aftalen indeholder også en national kommunikationsindsats om, hvordan børn, unge og forældre kan håndtere krænkende oplevelser på internettet.

Indsatsen skal give øget viden om, hvor man kan søge råd og vejledning, hvis man selv eller ens børn har været udsat for skadeligt indhold eller oplevet krænkende adfærd på internettet.

Pernille Rosenkrantz-Theil er senere i dag indkaldt til samråd med sin ministerkollega erhvervsminister Simon Kollerup (S) om "digital børnebeskyttelse".

Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) har indkaldt ministrene, som blandt andet skal redegøre for, hvordan regeringen vil sikre, at børn ikke udsættes for voldeligt indhold, selvskadebilleder og børneporno online.

Læs mere

Powered by Labrador CMS