Mange flere af dem, der er vikarer i dag, ville vælge læreruddannelsen, hvis vi inviterede dem ind i fællesskabet både på lærerværelset, men også i fagforeningen, sagde Lina Pedersen-Romanini på vegne af Lærerstuderendes Landskreds.

DLF-formand klar til indsats: For få unge melder sig ind i DLF

Kun 60 procent af lærere og lærerstuderende under 30 år, er medlem af DLF. Lærerstuderendes Landskreds ønskede tilsagn fra DLF’s ledelse om, at DLF vil arbejde for at flere unge melder sig ind i DLF.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Jeg er bekymret, fordi min generation, er det kun 60 procent, der er medlem af DLF. Os under 30 er ikke lige så meget medlemmer, som dem over 30", siger næstforperson i Lærerstuderendes Landskreds Lina Pedersen-Romanini.

DLF er ellers kendt for at have en meget høj organisationsprocent, selv om den er faldet en anelse. I 2015 havde 95 pct. af alle potentielle medlemmer valgt at være med i Danmarks Lærerforening. I 2021 er andelen faldet til 92 pct. Men andelen er altså lavere blandt de yngste, slog Lina Pedersen-Romanini fast, da hun gik på talerstolen. Hun foreslog, at kongressen pålagde DLF's ledelse "fortsat at have fokus på organisering af unge under 30 år, herunder Lærerstuderendes Landskreds' organisering og interessevaretagelse af de lærerstuderende".

Forfatter: Genstart fællesskabet med Ikea-modellen 

Fortsat arbejde for at organisere de unge

Formand for DLF Gordon Ørskov Madsen erklærede sig helt klar til fortsat sammen med Lærerstuderendes Landskreds (LL) at arbejde for, at flere unge melder sig ind i fagforeningen.

"Jeg vil slå fast, at LL har og skal have en vigtig rolle i unges oplevelse af, at der er kort vej fra den situation, man er i, og den rolle man til det at få indflydelse på virkeligheden og på hverdagen. Der er LL en vigtig spiller. Derfor har LL en vigtig rolle i organisering og det at organisere unge lærerstuderende", sagde han.

Kongresoptakt: Sådan kan DLF få flere unge som medlemmer 

DLF kan anspore timelønnede vikarer til læreruddannelse

Et andet ønske fra LL er, at DLF gør mere for, at timelønnede vikarer tager en læreruddannelse.

"Mange flere af dem, der er vikarer i dag, ville vælge læreruddannelsen, hvis vi inviterede dem ind i fællesskabet både på lærerværelset, men også i fagforeningen", lød et argument fra Lina Pedersen-Romanini.

Formand for DLF Gordon Ørskov Madsen lovede fra talerstolen, at DLF fortsat vil arbejde for at organisere flere unge og også gøre sit til, at de timelønnede vikarer får lyst til at søge lærervejen på sigt.

"Der er en række timeansatte lærervikarer, som arbejder i den danske folkeskole, som vi godt kunne gøre til en del af en større indsats for at skaffe lærerudannede nok til folkeskolen", sagde han.

 Medlemsinvolvering: Fra nyt køleskab til bedre test af elever

Masterplan for at skaffe uddannede lærere

Han understregede, at DLF vil arbejde for at parterne omkring skolen sammen får skabt en masterplan for, hvordan man sikrer, at der er nok uddannede lærere i skolen - og han gav klart tilsagn om, at Lærerstuderendes Landskreds skal være en del af det arbejde.

"Der skal vi kigge på, hvor mange søger ind på læreruddannelsen, og hvor mange, der bliver, og i overgangen mellem læreruddannelsen og lærerlivet skal vi have sat et betydeligt større arbejde i gang end der sker i dag".

Med DLF-formandens tilsagn valgte Lærerstuderendes Landskreds at trække forslaget. 

Powered by Labrador CMS