Søndervangslærere: Utrygt at en del af ledelsen stadig er på skolen

Det er ikke nok, at den øverste ledelse på Søndervangskolen har trukket sig, lyder det nu fra en gruppe af mindst 12 lærere. De føler sig stadig ikke trygge på skolen, lyder det i en henvendelse til Århus Lærerforening.

Publiceret Senest opdateret

Første fælles udtalelse fra lærerne

Forvaltningen har tidligere modtaget følgende fælles udtalelse,som på én dag blev underskrevet af 24 af skolens 40 lærere.Ordlyden i udtalelsen var formuleret af Århus Lærerforening:

"Jeg oplever, at det som medarbejder er svært og utrygt atgå på arbejde, mens vi venter på resultatet af den uvildigeundersøgelse. Baggrunden er primært, at ledelsen fortsat er tilstede på skolen, hvilket medfører et stærkt belastetarbejdsmiljø.

Baggrunden for utrygheden er alle de oplevelser oginformationer, som vi - som nuværende og tidligere kollegaer - harvideregivet og min egen oplevelse af utryghed og bekymring iforhold til den nuværende anspændte situation.

Det er en stor belastning for opgaveløsningen på skolen, atvi - som lærere og kolleger - ikke er trygge ved at færdes på voresarbejdsplads".

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er ikke nok, at den øverste ledelse ikke længere er på skolen. Den øvrige del af ledelsesgruppen bør heller ikke være på skolen.

Sådan lyder det i en henvendelse til Århus Lærerforening fra mindst 12 lærere på Søndervangskolen i Aarhus, som Folkeskolen er i besiddelse af, med henvisning til skolens øvrige afdelingsledere.

Henvendelsen kommer i kølvandet på den fælles udtalelse, der blev formuleret af Århus Lærerforening, som flertallet af lærerne dagen før efterårsferien skrev under på. Her lød det, at det var "svært og utrygt at gå på arbejde", og at skolens ledelse var årsagen til et "stærkt belastet arbejdsmiljø".

Lærere på Søndervangskolen i fælles udtalelse: Utrygt når ledelsen stadig er her

Skolens øverste ledelse har siden forladt skolen. Tirsdag kunne Aarhus Kommune meddele, at skoleleder Rani Hørlyck og viceleder Martin Bernhard havde valgt at fratræde med øjeblikkelig fritstilling.

Børn og unge-chef Lisbeth Schmidt Andersen oplyste samtidig, at der hurtigst muligt vil blive ansat en midlertidig skoleleder og en pædagogisk leder.

Fastholder gamle mønstre

Men det er ikke nok, lyder det i dag fra gruppen af lærere. Henvendelsen er denne gang formuleret af lærerne selv efter, at de tidligere i dag afholdt fagligt klub-møde på skolen. Folkeskolen har kendskab til, at mindst 12 navngivne lærere er afsendere på henvendelsen til Århus Lærerforening.

Rani Hørlyck stopper på Søndervangskolen 

I brevet skriver gruppen af lærere, at det fortsat "er utrygt og svært at gå på arbejde":

"Baggrunden for dette er hovedsageligt, at gamle mønstre fastholdes under den fortsatte tilstedeværelse af den resterende ledelse", står der i brevet.

Lærerne skriver også, at de er "meget bekymrede for, hvordan den nuværende ledelse vil klæde en ny leder på til at lede og varetage opgaverne fremadrettet", og at de har svært ved at se, "hvordan det nuværende fundament skulle danne et sundt grundlag for en ny start".

Lærerforening: En helt almindelig henvendelse

Formand for Århus Lærerforening Dorthe Ryom Fisker bekræfter, at hun i dag har modtaget en mail fra en gruppe af skolens lærere. Hun kalder henvendelsen for udramatisk.

"Jeg har helt udramatisk modtaget en mail her til eftermiddag, hvor lærerne tilkendegiver, hvordan de har det med situationen lige nu. Det er en viden, som vi vil bruge videre i samarbejdet med forvaltningen om at få skolen godt i mål. Og det havde vi gjort uanset, hvordan vi havde fået en lignende viden, som jo kan komme på mange måder, fx via samtaler på skolen eller deciderede møder. Det er medlemmernes måde at klæde os på til at hjælpe dem", siger hun.

Børn og unge-chef: Nu skal der ro på Søndervangskolen 

Hvad siger du til, at lærerne skriver, at de stadig ikke føler sig trygge på skolen?

"Jeg kan ikke fortælle, hvilke informationer vi får fra medlemmer, men jeg vil gerne bekræfte, at det stadig handler om lærernes arbejdsmiljø. Lige nu arbejder vi dag og nat for vores medlemmer, så vi får skolen godt videre. Jeg kan bruge det her til at gå videre til forvaltningen og den ledelse, der er på vej ind på skolen, så de bliver klædt på i forhold til, hvordan vi hører, at vores medlemmer oplever det", siger Dorthe Ryom Fisker.

Stadig intet navn på konsulentfirma

Redaktionen har forgæves forsøgt at få en kommentar fra den nuværende ledelse på skolen.

Der er endnu ikke offentliggjort et navn på det konsulentfirma, der skal foretage den uvildige undersøgelse, og der er heller ikke sat navn på den kommende, midlertidige ledelse på Søndervangskolen.

Indtil videre har meldingen været, at Aarhus Kommune i løbet af denne uge kan sætte navn på konsulentfirmaet, og det er håbet, at undersøgelsen kan gennemføres i sidste halvdel af november. 

Søndervangskolen: Aarhus-politikere kritiserer, at uvildig undersøgelse ikke skal afdække hele perioden