Søndervangskolen
9   12

Aarhus skal aflevere redegørelse til ministeriet om fem dage

På onsdag den 6. oktober skal der ligge en redegørelse fra Aarhus Kommune om muligt fuskeri ved afgangsprøverne på Søndervangskolen hos Styrelsen for Undervisning og Kvalitet.

Børn og Unge-forvaltningen i Aarhus har frist 6. oktober for at aflevere redegørelsen til Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, og samme dag behandler Børn og Ungeudvalget sagen, oplyser forvaltningen i en pressemeddelelse.

"Det er kun rimeligt at få forholdene og håndteringen belyst grundigt. Det gælder for alle parter i sagen, hvor der er bragt mange hårde beskyldninger frem. Nu ser jeg frem til, at redegørelserne er færdige, så jeg og andre kan tage bestik af dem", siger rådmand for Børn og Unge Thomas Medom.

Som tidligere beskrevet på folkeskolen.dk har flere lærere og Århus Lærerforening allerede for fem år siden gjort forvaltningen opmærksom på uregelmæssigheder på skolen. Efter at Politiken og Folkeskolen i denne uge har talt med lærere, der fortæller om elever, der har fået for lang tid til de skriftlige prøver, træning op til de mundtlige prøver med videre, har Undervisningsministeriets styrelse for undervisning og kvalitet bedt kommunen om en redegørelse.

"Snyd og fifleri hører helt generelt ikke hjemme på skoler, hvor jeg er rådmand. Det siger sig selv, at det er uacceptabelt, og det kan jeg kun tage afstand fra. Jeg er blevet bekendt med, at der er sket fejl på skolen efter en henvendelse i marts 2019, og der har været fulgt op ledelsesmæssigt både før og efter", siger Thomas Medom.

Artiklen fortsætter under banneret

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ