Kommunerne kan tilbyde test i form af selvpodning under supervision til eleverne i 8.-10. klasse.

Elever og lærere opfordres til coronatest efter sommerferien

Undervisningsministeriet understreger, at der stadig er en kraftig opfordring til test for elever over 12 år og ansatte på skoler efter sommerferien. Opfordringen gælder ikke, hvis man er færdigvaccineret, eller der er gået mindst 14 dage fra første vaccinationsstik.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I torsdags blev det understreget på Undervisningsministeriets side med spørgsmål/svar om corona i grundskolen, at opfordringen om ugentlige coronatest stadig gælder på skoler efter sommerferien.

"Der opfordres i forbindelse med fysisk fremmøde til at have gennemført en coronatest inden for de seneste 72 timer ved antigentest og 96 timer ved PCR-test, dog højest to gange jævnt fordelt over de seneste syv dage", står der i svaret.

Corona har forandret lærernes arbejdstid: Det skal skolerne være opmærksomme på efter sommerferien 

Mange lærere og nogle elever over 12 år vil dog være vaccineret og behøver derfor ikke de ugentlige test, står der på hjemmesiden, hvor det er præciseret, hvem, der ikke behøver at blive testet:  

"Opfordring til test gælder ikke for elever, ansatte og besøgende der:

  • er under 12 år,
  • er undtaget for test på baggrund af udlevering af erklæring fra kommunernes borgerservicecentre
  • tidligere har fået bekræftet smittet med COVID-19 ved en PCR-test for COVID-19, der er mindst 14 dage og højst 12 måneder gammelt,
  • har påbegyndt et vaccinationsforløb mod COVID-19, hvor et vaccinationsforløb mod COVID-19 anses for påbegyndt mindst 14 dage og højst 42 efter den første dosis, 
  • har gennemført vaccinationsforløb mod COVID-19. Kræver et vaccinationsforløb mod COVID-19 to eller flere doser, anses det for gennemført umiddelbart efter den afsluttende dosis. Kræver et vaccinationsforløb mod COVID-19 alene én dosis, anses det for gennemført 14 dage efter denne ene dosis".

Aftale: Flere penge og fortsatte frihedsgrader til folkeskolen efter sommerferien

Det er kommunerne, der skal stille test til rådighed på skolen eller i umiddelbar nærhed af skolen.  Kommunerne kan tilbyde test i form af selvpodning under supervision til eleverne i 8.-10. klasse.

Opfordringen til test forventes at gælde indtil 30. september 2021