OK21
15   23

Sygeplejersker stemte nej: Strejke fra weekenden

64,5 procent af sygeplejerskerne stemte nej til forligsmandens mæglingsskitse, og dermed træder en sygeplejerskestrejke i kraft natten til lørdag.

64,5 procent har sagt nej, mens 34,5 procent har sagt ja.  Over 5000 sygeplejersker er udtaget til strejke, som går i gang natten til lørdag. Toppen i Dansk Sygeplejeråd havde anbefalet et ja, men formand Grete Christensen siger i en pressemeddelelse:

Jeg ser nej'et som et kraftigt og utvetydigt signal til både arbejdsgiverne og Christiansborg om, at sygeplejerskerne har mistet tålmodigheden. Utilfredsheden med lønnen har vokset sig for stor. Samtidig står vi efter halvandet år med corona et sted, hvor sygeplejersker har løbet ekstra stærkt i en hverdag, der i forvejen var præget af et presset arbejdsmiljø og umenneskelig travlhed. Glasset var fyldt. Nu er det flydt over".

Artiklen fortsætter under banneret

"Nogle vil tænke, at radiograferne og sygeplejerskernes 'nej' også er et 'nej' til de forslag, der var med i mæglingsforslaget. Sådan tolker vi det ikke. Det store nej viser endnu tydeligere, at der er brug for nogle grundlæggende ændringer i lønstrukturen. Vi mener, at der ligger et håb i Lønstrukturkomiteen. Men løfterne var for vage og uklare, til at medlemmerne så det samme håb. Derfor er det endnu vigtigere, at politikerne bliver tydelige i deres løfter om at ændre på lønstrukturen for specielt de kvindedominerede fag i det offentlige med et dokumenteret lønefterslæb", siger Grete Christensen og appellerer til de øvrige lønmodtagerorganisationer:

"For nok er sygeplejerskerne og radiograferne de eneste, der strejker ved OK21. Men vi står ikke alene i ønsket om ligeløn. Vi står sammen med de øvrige kvindefag og en stor folkelig bevægelse, der siger nej til sexisme, forskelsbehandling på baggrund af køn, uforklarlige fortidslevn og at kvinder har mindre ret. Det stærke mandat er med til at sikre vores tro på, at tiden er inde til forandring".Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ