"Jeg har længe været tvivlsom på, om DLF virkelig var min repræsentant i mit arbejdsliv. Jeg har stort set tvivlet siden 2013 og været uenig i Hovedstyrelsens strategi. Jeg har dog holdt fast i troen på fællesskabets styrke. Nu må jeg bare erkende at denne tro er endeligt død og begravet", skriver Per Ravn om sin beslutning om at melde sig ud af DLF.

Efter OK21: Lærer smækker med døren og forlader DLF

Lærer Per Ravn, Vejle, er skuffet over DLF’s strategi om at samarbejde med politikere og KL. Den tillid DLF viser politikerne, deler han ikke. Derfor melder han sig ud. Det nyvalgte hovedstyrelsesmedlem fra Vejle, Lars Holmboe, ærgrer sig over den beslutning.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Ha' det godt fremover, DLF, og må I lykkes med jeres strategi. Hvis I en dag får en profil, jeg kan se mig selv i, skal jeg gerne indmelde mig ind igen, men indtil da takker jeg pænt nej", sådan lyder det fra lærer Per Ravn i et indlæg på folkeskolen.dk, hvor han annoncerer, at han samtidig vil stoppe med at deltage i debatten på folkeskolen.dk, som han ellers har været meget aktiv i.

Baggrunden for hans farvel til DLF og debatten er, at han mener, at DLF er blevet mere en interesseorganisation end lærernes fagforening.

"Jeg har været medlem af DLF siden 2000 og troligt betalt mit kontingent hver måned. Min holdning og opfattelse var, at vi med solidaritet og sammenhold stod stærkest og ikke 'efterlod medlemmer på perronen'. Denne opfattelse er desværre blevet godt og grundigt ødelagt med årene efter 2013", skriver han i indlægget og peger blandt andet på, at DLF bruger penge på en kampagne og et redskab, der skal gøre det lettere at registrere lærernes planlagte arbejdstid, men at lærerne umiddelbart ikke må få indblik i tallene. 

Han mener også, at for få af medlemmerne af DLF's hovedstyrelse blander sig i debatten på folkeskolen.dk:

"Jeg kan så også konstatere på antallet af likes på mine indlæg og kommentarer på Folkeskolen.dk, at jeg ikke er alene med mine holdninger. Der er åbenbart flere kritiske medlemmer af DLF's strategi, der som jeg føler sig temmelig ignoreret af DLF's hovedstyrelse".

Hovedstyrelsesmedlem: Vi skal rumme uenighed

Medlem af styrelsen i Vejle Lærerkreds, som er den kreds, Per Ravn kommer fra, og nyligt valgt hovedstyrelsesmedlem i DLF Lars Holmboe er ærgerlig over, at Per Ravn vælger at melde sig ud af DLF.

"Det gør mig ked af det, når folk melder sig ud på grund af uenighed. Det giver anledning til at reflektere over, om vi er gode nok til at rumme uenigheder både som forening og som medlemmer. Er der noget, vi kan gøre bedre, så kan en udmeldelse som Pers sætte vigtige overvejelser i gang. Jeg er især ked af, at han kobler sin udmeldelse med, at han vil stoppe med at være debattør. Jeg synes, det er virkelig vigtigt, at både medlemmer og ikke-medlemmer blander sig debatten. Man kan blande sig med mere vægt, når man er medlem, men vi har brug for, at alle deltager i debatten. Også dem i opposition", siger Lars Holmboe.

Han understreger, at der bliver lyttet til ordene, der falder i debatten:

  "Det holder mig som hovedstyrelsesmedlem på tæerne. Det indgår i alle de overvejelser, jeg gør mig".

Han vil helst ikke gå ind i enkeltdele af Per Ravns kritik, men han har forståelse for nogle af punkterne. Der er især et sted, hvor han mener, at der er plads til forbedring.

"Vi var i 2020 ikke i stand til at gennemføre en medlemsinddragende proces omkring kravopstillingen. Det lykkedes ikke få folk med i debatten om de krav, vi stillede. Der har jeg krævet, at hovedstyrelsen skal pålægges, at der skal være principper for, at der skal være medlemsinddragelse inden kravopstilling", siger Lars Holmboe.

Lars Holmboe mener ikke, at man som hovedstyrelsesmedlem er forpligtet til at deltage i alle debatter. 

"Man skal stille op i de debatter, hvor man har noget at bidrage med. Man skal ikke inddrages i alle debatter. Jeg har sympati for, at man gør det, og jeg har også tænkt mig at gøre det selv, når det giver mening. Men jeg vil helst ikke pålægges at deltage".

Debat: DLF - Farvel og tak! (Tanker fra et ex-medlem af DLF) 

Der er brug for debat

Et omdrejningspunkt i Per Ravns indlæg er, at DLF er blevet mere en interesseorganisation end en forening, der "varetager de betalende medlemmers interesser". Lars Holmboe mener, at en fagforening skal kunne mere end at kæmpe for løn og arbejdstid.

"Jeg vil arbejde for gode resultater, der når så langt ud til så mange lærere, som muligt. Og blive ved med det. Jeg skal være tro mod, hvad jeg tror, der er bedst for lærerne. Det vil jeg gerne have lov til at gøre og bevise, at den vej, man vælger giver mest for flest. Hvis vi lader os reducere til løn og arbejdstid, så bliver vi mindre værd, end hvis vi tænker som et hele", siger Lars Holmboe og tilføjer:  

"Jeg synes, det er synd, at sådan en som Per og hans debat forsvinder med ham. For vi har brug for hans holdninger".

Per Ravn ønsker ikke at uddybe sit indlæg over for folkeskolen.dk. Han skriver i en besked, at han står ved sin beslutning:

"Min mening ændrer sig ikke, da jeg grundlæggende har været uenig med HS's strategi siden 2013. Jeg har, modsat DLF, ingen tillid til KL eller politikere - overhovedet. Reformen var en kæmpe spareøvelse, og KL samt politikere slipper ikke deres nyvundne magt og besparelser så let. Slet ikke, når modstanderen er DLF".

Powered by Labrador CMS