Corona
0   1

10 kommuner åbner alligevel ikke skolerne i dag

I det meste af landet slår skolerne i dag dørene op for halvdelen af eleverne fra 5. klasse og opefter og alle de yngre, men i 10 kommuner er smitten så høj, at skoler og sfo'er forbliver lukket i denne uge.

Det gælder Gladsaxe, Halsnæs, Fredensborg, Brøndby, Helsingør, Høje-Taastrup, Rødovre, Albertslund, Ishøj og Vallensbæk - alle på Sjælland. I Ballerup Kommune er Hedegårdsskolen samt Baltorpskolen afd. Grantoften og afd. Rugvænget også lukket ned på grund af smittesituationen.

I Albertslund fik skoleforvaltningen først i går, mandag, besked om, at skolerne ikke kunne åbne i dag:

Artiklen fortsætter under banneret

"Vi beklager meget, at vi tidligere meldte noget andet ud. Vi havde glædet os, ikke mindst på børnenes vegne, til at de igen kunne komme i skole. Påbuddet om at lukke skolerne gælder i første omgang frem til den 11. april. Det betyder altså, at skolerne er lukket for alle klassetrin i den her uge inkl. sfo'er og klubber", skriver Albertslund Kommune på sin hjemmeside. 

Der vil være nødpasning for børn med særlige behov og for børn, hvis forældre ikke har andre muligheder for at få børnene passet. 

Også i Rødovre kom beskeden fra Styrelsen for Patientsikkerhed sent, fordi kommunen ligesom Albertslund er kommet over 200 smittetilfælde per 100.000 indbyggere.

"Det er synd for børnene, at de ikke kan komme i skole. Det gælder ikke mindst de store elever, som har været væk fra skolen i mange uger, og som havde glædet sig til at se kammeraterne. Men der er desværre ingen vej udenom. Vi bliver nødt til at få smitten ned igen, så det bliver trygt og sikkert for alle at komme tilbage i skole", siger borgmester Britt Jensen i en pressemeddelelse.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ