Nationale test
0   7

3 procent af årets nationale test gennemført

Kun cirka 3 procent af dette års nationale test er afviklet på nuværende tidspunkt, og yderligere cirka 8 procent booket i systemet. Det viser nye tal, som folkeskolen.dk har fået fra Børne- og Undervisningsministeriet.

Der skal gennemføres cirka en halv million obligatoriske nationale test hvert forår, men i år er testperioden forlænget til frem til den 11. juni på grund af corona-nedlukningen.

Børne- og Undervisningsministeriet oplyser til folkeskolen.dk, at der siden testperioden åbnede 1. marts er booket 59.937 elevtest. Ud dem er 42.680 test booket til tider efter 22. marts. Dermed er det kun 17.257 test, der er gennemført, eller godt 3 procent.

Artiklen fortsætter under banneret

Disse kommuner har henvendt sig til ministeriet om at droppe testene

Albertslund

Esbjerg

Holbæk

København

Skanderborg

Svendborg

Aalborg

Silkeborg

Hvidovre

Rødovre

Randers

Odense

Aarhus

Vordingborg

Viborg

Gladsaxe

Norddjurs

Fredericia

Guldborgsund

Fredensborg

Frederikshavn

Kerteminde

 

På nuværende tidspunkt har 22 kommuner søgt ministeriet om lov til at fritage eleverne for test i år. Kommunerne har ikke fået svar endnu, oplyser ministeriet, men børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil meddelte for nylig i et svar til SF's Jacob Mark, at "… det er vigtigt, at vi får et fælles billede af elevernes faglige niveau, ikke mindst i lyset af den aktuelle anden periode med nedlukning og nødundervisning".


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ