”… det er vigtigt, at vi får et fælles billede af elevernes faglige niveau, ikke mindst i lyset af den aktuelle anden periode med nedlukning og nødundervisning”, sådan har Børne- og Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil tidligere udtalt om de nationale test.

3 procent af årets nationale test gennemført

Kun cirka 3 procent af dette års nationale test er afviklet på nuværende tidspunkt, og yderligere cirka 8 procent booket i systemet. Det viser nye tal, som folkeskolen.dk har fået fra Børne- og Undervisningsministeriet.

Publiceret

Disse kommuner har henvendtsig til ministeriet om at droppe testene

Albertslund

Esbjerg

Holbæk

København

Skanderborg

Svendborg

Aalborg

Silkeborg

Hvidovre

Rødovre

Randers

Odense

Aarhus

Vordingborg

Viborg

Gladsaxe

Norddjurs

Fredericia

Guldborgsund

Fredensborg

Frederikshavn

Kerteminde

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der skal gennemføres cirka en halv million obligatoriske nationale test hvert forår, men i år er testperioden forlænget til frem til den 11. juni på grund af corona-nedlukningen.

Børne- og Undervisningsministeriet oplyser til folkeskolen.dk, at der siden testperioden åbnede 1. marts er booket 59.937 elevtest. Ud dem er 42.680 test booket til tider efter 22. marts. Dermed er det kun 17.257 test, der er gennemført, eller godt 3 procent.

 

Rosenkrantz-Theil står fast: Brug for de nationale test i år

På nuværende tidspunkt har 22 kommuner søgt ministeriet om lov til at fritage eleverne for test i år. Kommunerne har ikke fået svar endnu, oplyser ministeriet, men børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil meddelte for nylig i et svar til SF's Jacob Mark, at "… det er vigtigt, at vi får et fælles billede af elevernes faglige niveau, ikke mindst i lyset af den aktuelle anden periode med nedlukning og nødundervisning".

Powered by Labrador CMS