folkeskolen.dk har kontaktet tre ministerier for at få svar på læsernes spørgsmål om genoåbning af skolerne.

Folkeskolen.dk kom ikke igennem til statsministeren

Folkeskolen.dk fik ikke mulighed for at stille spørgsmål ved pressemødet onsdag aften med statsminister Mette Frederiksen. Men vi arbejder på at skaffe svar på læsernes spørgsmål alligevel.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Onsdag aften var der pressemøde i spejlsalen i Statsministeriet, og folkeskolen.dk's journalist var troppet op, medbringende spørgsmål, som læsere havde skrevet, at de ønskede svar på.

Desværre var der så stor efterspørgsel på statsministerens tid, at folkeskolen.dk var blandt de medier, der ikke nåede at få taletid, før pressemødet blev afbrudt.

På pressemøderne med regeringen har det i hele corona-tiden været reglen, at hvert medie måtte stille to spørgsmål. Redaktionen opfordrede onsdag eftermiddag læserne til at foreslå spørgsmål og forbeholdt sig i den forbindelse ret til at fravælge spørgsmål til personer, som ikke er til stede og spørgsmål, der ikke specifikt handlede om grundskolen og/eller lærernes situation.

Hvad vil du spørge statsministeren om?

På den baggrund planlagde vi for det første at spørge statsministeren (eller en af de andre tilstedeværende ministre) om hvorvidt det kunne komme på tale at rykke skolernes pædagogiske personale frem i vaccinationskøen, når nu et flertal i Folketinget prioriterer lige præcis åbning af skoler højt, samtidig med at vi har set flere og flere smitteudbrud blandt børn. For det andet ville vi spørge til ræsonnementet bag beslutningen om at man i for eksempel sportsklubber gerne må mødes 25 personer udendørs, mens en lærer kun må mødes med fire af sine elever ad gangen fra femte klasse - også udendørs. Sagt på en anden måde: Hvorfor må fodboldtræneren træne 24 klubmedlemmer, mens idrætslæreren højst må undervise fire af sine sjette klasses elever i fodbold?

Mails med spørgsmål sendt til ministrene

Det fik vi som nævnt ikke mulighed for at få svar på onsdag aften, men så let giver folkeskolen.dk ikke op. Spørgsmålene er nu i stedet sendt til både Statsministeriet, Sundhedsministeriet og Undervisningsministeriet, og vi vender tilbage til sagen, så snart der er nyt.

Ud over statsminister Mette Frederiksen var også sundhedsminister Magnus Heunicke, justistminister Nisk Hækkerup, direktør for Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm og direktør for SSI, Henrik Ullum til stede ved pressemødet. Ingen af de fem havde væsentligt nyt at tilføje angående skolernes genåbning.

Delvis skolegenåbning - som eksperterne har anbefalet

 Særligt opmærksomme læsere vil måske undre sig over at folkeskolen.dk ikke var til stede ved det mindre pressemøde tidligere onsdag, hvor blandt andet undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil informerede om planerne for den fortsatte, langsomme genåbning af grundskolerne. Det skyldes at det pressemøde blev indkaldt med ganske kort varsel, og derfor var det i praksis kun journalister, som i forvejen var til stede på Christiansborg, som havde mulighed for at deltage. Og det var der altså ikke nogen af folkeskolen.dk's journalister, der var.