Undervisningsministeriet
3   4

Undervisningsministeriet åbner forskningsenhed på Københavns Universitet

Det bliver Københavns Universitet, der skal være vært for en ny forskningsenhed finansieret med 7,5 millioner fra Børne- og Undervisningsministeriet. Enheden skal forske i registerdata om danske børn og unge, bl.a. i hvordan alle kan lykkes i skole og uddannelse.

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil og uddannelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen udgav året før de blev ministre en bog med titlen "Lad os sammen åbne for det næste store kapitel i velfærdssamfundets historie. Lad os give alle børn en fair chance. Det betaler sig at investere i mennesker".

Den handler om den såkaldte SØM-model, en socialøkonomisk investeringsmodel til at beregne de på økonomiske konsekvenser at investeringer i sociale indsatser. Da Undervisningsministeriet i september udbød muligheden for at blive vært for den nye forskningsenhed, var SØM netop en af opgaverne:

Artiklen fortsætter under banneret

"Det er i høj grad op til forskningsenheden at beskrive, hvilke problemstillinger der planlægges besvaret. Dog ønsker BUVM (ministeriet, red.), at enhedens arbejde bl.a. omhandler børn og unge (0-25 år), som oplever særlige udfordringer i undervisningssystemet i dag. Formålet hermed er at styrke det vidensmæssige grundlag for BUVM's fremadrettede arbejde med at skabe stærke uddannelser, hvor alle børn og unge lykkes, herunder udvidelse af den socialøkonomiske investeringsmodel (SØM) til BUVM's område", hed det i materialet.

Tre år og 7,5 millioner

Det forventes, at forskningsenheden i løbet af den treårige tilskudsperiode som minimum skaber følgende resultater:

 Publicering af mindst seks peer-reviewed forskningsartikler eller working papers af international standard

 Afholdelse af mindst tre mini-konferencer eller symposier med deltagelse af en bredere kreds af forskere

 Planlægning og afholdelse af mindst tre metodiske workshops for relevante medarbejdere i BUVM (Børne. og Undervisningsministeriet, red.). Indhold aftales i samarbejde med BUVM.

 Bistand i planlægning og review af resultater af mindst tre af BUVM's egne kvantitative analyser årligt  Etablering af et bredere forskernetværk, hvor flere forskere deltager i en mere løst tilknyttet rolle, herunder også gerne forskere fra andre relevante forskningsdiscipliner, som ikke er repræsenteret ved enhedens bemanding.

Ud fra 'en samlet vurdering af ansøgerne' har ministeriet valgt, at den nye forskningsenhed åbner til efteråret på Københavns Universitet i et samarbejde mellem Økonomisk Institut, Sociologisk Institut og Copenhagen Center for Social Data Science. 

Forskningsenheden skal 'levere forskning på internationalt niveau og engagere sig i kvantitativ metodeudvikling'. Arbejdet skal så vidt muligt basere sig på danske data, herunder registerdata, nye indsamlinger af data samt allerede indsamlede data på ministeriets område.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ